Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Yerkesik Belediyesi Muğla CNS Tesislerinde veda ve Plaket yemeği düzenledi…

Yerkesik Belediyesi Muğla CNS Tesislerinde veda ve Plaket yemeği düzenledi…
 

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci AKP ve Yerkesik Belediye Meclis Başkanı Macit Kılınç CHP...


Tarih. 24 Mart 2014.

Yerkesik Belediyesi MUĞLA CNS tesislerinde bir veda ve plaket yemeği ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci beş yıllık çalışması ile ve Yerkesik Belediyesi’nin kapanması ile veda için personeline ve Yerkesik Belediye Meclisi’ne plaketle hem anı, hem takdir, hem de bir vedayı böylesine anlam yüklü bir toplantı ile bıraktı. Yine Yerkesik’te içimizde. Yine yanımızda.

Biraz Yerkesik olarak beş yıllık çalışmalarından söz edelim.

Yerkesik’te Yusuf bey AKP’den Belediye  Başkanı, Belediye Meclisi  ise CHP den oluşmuştur. Halkın iradesi böylesine bir  ilk takdir ile gerçekleşmiştir…

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci. İş başına gelmek için 2009 yılında aday olduğunda kendisine şöyle yazmıştım. "

Eşinizle birlikte evimize yapmış olduğunuz nezaket ziyaretinize teşekkür ediyorum. Adaylığınızı saygıyla kutluyorum. Sizin verimli ve üretken bir döneminiz içersinde kendi yöremizin evladı olarak esas amaç olacak Yerkesik için güzel şeyler üreteceğinize ve yaratacağınıza inanmaktayım.Güzel ve sonsuz olan şey sevgi, hizmetler ve insanlık, anılar... Yıllardır yöre ve kütüphane sevgimle Yerkesik için üstümüze düşen görevde ve birliktelikte Yerkesik için çok güzel şeyler yapmak ve yaratmak görev ve sorumluluğunu, kültürel bilincini üstlendik. . Yöremiz hep gelişsin ve ilerlesin bunun için çaba göstermekteyiz. Göstereceğiz aynı inanç ve duygu, düşünceyle sizi kutlar, sevgi ve saygılarımı iletirim. Başarılar diliyorum. İyi dileklerimle, Nabide Kılınç. Yerkesik, 28.Şubat.2009".

Bugüne geldiğimizde görevini layıkıyla yerine getirmiş, YERKESİK özüne saygı duymuş ve sorunlarını fevkalade kavramış ve çözmüş biri olarak ve beş yıl huzurlu ve mutlu, kimseyle sorun yaratmadan YERKESİK ve değerlerine, insanına sahiplenmiş, kucaklamış bir Belediye Başkanı olarak kendisini kutluyorum, bundan sonraki yaşamında eşi ve çocukları ile sosyal yaşamı için başarılar, sağlık diliyorum.

Hani şöyle düşünürsünüz; Yerel seçimler yaklaşır yerelde her an, her gün, her konuda birlikte yaşadığınız şu toplumda sizi ve yaşam alanınızı etkileyecek, daha da geliştirecek, güzelleştirecek bir karar noktasıdır yerel yönetiminiz, siz seçmişsinizdir. Sizi ilgilendirecektir alacağı kararlar, yapacağı işler, hizmetler, gösterdiği tutum ve davranış. O nedenle iş başına getirmek istediğiniz oy vereceğiniz, verdiğiniz seçilecek başkanla ve yönetimi ile beş yıl yürüyeceksinizdir. Ve süreçte işte, oy verdim inandım. Yöresel, bölgesel, yaşamsal haklarınızı korumadığını görürseniz işte huzursuz olur, iyi seçmedim dersiniz. Beş yıla yazık dersiniz.Ve diğer yanıyla 5 yılın sonunda evet getirdim iş başına yöresel, bölgesel, yaşamsal haklarımıza sahip çıktı, bizi incitmedi. Ortaya güzel bir beş yıl çıktı, mutluyum, huzurluyum dersiniz. Bundan daha ala ne olabilir. İşte ben bu anlamda kendisine sevgilerimi, teşekkürlerimi yörem adına ve kütüphanem adına, kendim için bir dolu şükran, sevgilerimi sunarım.

İyi yaptınız, kardeşim. Güzel çalıştınız, YERKESİK esas aldınız.. Mutlu olun huzurlu olun...Sağlık, esenlik diliyorum.

Yerkesik Belediye Meclis Başkanı ağabeyim  Macit Kılınç konuşmasında aynı şükran duyguları ile Belediyenin kapatılmasından hoşnut değiliz , dedi.. CHP olarak hayırcı bir meclis olmadıklarını tam aksine olgun, Yerkesik özü dikkate alınan ve  Belediye Başkanı ile bütünleşerek, Yerkesik için hizmeti tartışarak, görüşerek, Yerkesik için en hayırlı olabilecek kararları oy birliğiyle aldık. Yatırımlarda Yerkesiğin yararını içeren öncelikli hizmetlerini, büyük sorunlarını çözdük. Meclis arkadaşlarımızla, personelimiz ve belediye başkanımızla güzel çalışmalar yaptık, başkanımız her zaman bizi dinledi ortak kararlar almamızı sağladı. Önerilerimizi dinledi, diyerek teşekkür etti.

Tam da buradan yola çıkarak,

2009 seçimlerinde Yusuf bey iş başına gelmiştir.  Yöremde ise büyük bir sıkıntı, dar boğaz vardır.

Neydi bunlardan biri? Yıllardır gözlemlediğim, içi içe yaşadığım Belediyenin sorunu Yerkesiğin sorunu neydi?.

Alt yapıda su şebekesinin yenilenmesi. Çünkü geldiğim yaklaşık yirmi yıllık süreçte şunu izledim. Her gün bir yerde su patlıyor işte bir avuç işçimiz oraya koşuyor onarıyor, yapıyor. Bu bitmeyen bir iş haline gelmişti. Başka işe bakılamamıştı.

Hep aynı iş ve sorun. Her gün aynı sorun yaşanıyordu. Yapılabilecek tek iş de neredeyse bu mesele haline gelmişti.

Yusuf Demirci o  nedenle iş başına geldiğinde ilk önce bunu kavraması gerektiğinin  altını çizmiştik. Yusuf Demirci evet kavramış, görmüş ve bu işte kolları sıvamıştı. Kararlıydı ve Belediye Meclisi kararlıydı, bu işi çözeceklerdi.

İşe daldılar. Dosya hazırladılar, oysa bütçesi neydi ki belediyenin? İşin önceliğe alınmasında, gerçekleşmesinde elbette ki unutmamak gerek ki, Yerkesik Kıran köyü doğumlu kendi topraklarımızdan Muğla Milletvekili Prof Dr. Yüksel Özden beyefendinin bu işe el, sıra  vermesiyle Yerkesik gelecek yıllara temiz,  bu yönde sorunsuz bir Yerkesik ve su şebekesi, alt yapı bıraktılar…

Yıllardır yine tanığım, gençlerimiz, sporcularımız spor sahasının gelişmesinden, bakılmasından özelliğinden söz eder dururlardı,  tanığım o günlere.

Bu alanda verilen bir söz vardı. Bu da yapıldı. Önceki yazılarımda özel olarak dile getirdim. Suni spor sahası bir eşi Bodrum’da bulunmaktaymış, yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Spor Lotonun armağanı olan bu sahanın gerçekleşmesinde elbette Yüksel beyin özel çabaları bulunmaktadır.

Ben yazımda bir konuyu dile getirmek istiyorum. Geçenlerde Denizova köyüne gittim orada halk ile temas ederken şunu gözlemledim, dile getirdiler. Belki haklılar ancak yol yapımı  o kadar içimizden de geçmiyor, belki de.

Yüksel Özden beyefendi burada acil istasyonu açılırken şöyle bir projeden bahsetti. İmzalandı demişti. Muğla Ören yol bağlantısı karar altına alındı bu konuda yazılarıyla yıllardır Ünal Türkeş ağabeyimiz de dile getirir. Yolun genişliği 15. mt olacak dedi.

Denizova’da dinlediğim şuydu. Yol bizim köyler üzerinden geçmeliydi çünkü burası dört mahalle,  köyü kapsamaktadır bu konuda sızılıyız,  diyorlardı.

Biz Yerkesiğe dönelim Yusuf Demirci’nin ve Yerkesik Belediye  Meclisi ekibinin başarılı olgun ve olumlu tablosuna.

Şöyle izledim ki, belki bazı işler zaman yetmedi, bazı işler göz ardı edildi, bazıları yanlış oldu, ancak küçük oranda, bunu kendi alanımdan da ele almaktayım, ayrıca. Ancak oturuldu,   konuşuldu, tartışıldı, çözüldü, düzeltildi.

Hep barış,  hep bir birleşim, hep bir sevgi, hep bir oy birliği, hep bir demokrasi vardı, içtenlik vardı bu ruhta ekipte, Yerkesikle.

Ne mutlu böylesi izleyebildiğim tabloya,  şanslıyım tanığım.

Gördüğüm, izlediğim tanık olduğum başarı ve YERKESİK‘ti…

Çünkü geçen yıllarda büyük kayıplar, zorluklar vardı…

Yusuf Bey iş başına 2009’da geldi…

Örneğin  2004’te alınan seçimle geriye dönük on yıl gidildiğinde bir ENKAZ devralındı Yerkesik’te. Bu enkazın altından bir Yerkesik çıkartılıp gelmekte, Yerkesik direltilip gelmekteydi. Doğrudur.. Gelinen noktayı riske atmamak, ileriye taşımak gerekli idi. Bu bir kritik ve kırılma noktasıydı. Dikkat etmeliydi  kırılma noktasına taşımamalıydı. Emeğine, on tırnağının hakkına sahip çıkmak gereklidir. Terk etmemek gereklidir ne seçime yakın, ne beş yıl... Çaba göstermek şansı yukarıya taşımak, potansiyeli arttırmak verimli, daha üretken olmak, Yerkesiği arttıracak bir çizgi ve ruh taşınmalıydı.

O nedenle geçen senelerin zorlukları öylesine ortada  iken.

Başarı ve ruh, içtenlik, Yerkesik çizilmiştir 2009- 2014 yıllarında Yusuf Demirci ve Belediye Meclisi CHP olarak büyük saygı duyduğum ağabeyim Macit Kılınç ve arkadaşları ile.. Yerkesik gelişmesine imza atmışlardır. Daha sorunlarını en aza indiren bir YERKESİK hedeflenmiştir. Kutluyorum.

Bu işlerin yapılabilmesi bir tek temele dayalıdır sevgi ve sabır, güzel düşünce, sevgiyle bakış birbirine yeterlidir. Kenetlenmek güzel yapılandan, güzel sevinçler duymak gereklidir. Çoğalmak gereklidir. Çıkarsız. Umarsız güzel günler için çoğalmak, dalga dalga estirmek gereklidir.

O gece CNS tesislerinde sevgili müzisyen Hasan Bayırlı ve Nazmi Topaloğlu eşliğinde güzel bir veda toplantı yemeği ve ardından anılar, izler bırakıldı, plaketle. Bugünün tanığı…

Ben de yörem ,  bu güzel insanları için teşekkürlerimi, sevgilerimi, şükranlarımı iletiyorum hepsine…

Sağlık, huzur, mutluluk dolu yaşasınlar…

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..