Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '10

 
Kategori
Sektörler
 

Yerkesik esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi

Yerkesik esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi
 

Yerkesik Kooperatif Başkanı ile birlikte


(Bugünkü yazımı beldemin kuruluşundaki Kooperatifinden ele almak istiyorum. Sanatkarı bir kaç tane kaldığı gibi(terzisi, marangozcusu, demircisi , ayakkabıcısı, kalaycısı), esnafını artık korumak ve zenginleştirmek bu anlamda gerekli olan Kooperatifine destek vermek gereklidir. Sadece Yerkesik belde halkı değil , tüm köylerindeki esnaf ve sanatkarına hizmet vermektedir. Nabide KILINÇ)

Beldemizde Kooperatif 1978 Yılında kurulmuş. Beldenin esnaf ve sanatkarına kredi imkanı açmak için.

Sanatkar pek kalmamış Yerkesik’te ama esnaf var kendi çapında. Esnafın iş yapabilmesi için. Belde halkını üretime ve işe sevk etmek için Kooperatif yerli bir kuruluşlarıdır.

Sanatkar bir zamanlar Yerkesik’te öyle zenginmiş ki. Gitgide eksildi.

Ben Yerkesik’te göreve başladığım zaman yıl 1994 semerci vardı. İki usta. Nalbant vardı. Bakırcı, kalaycı vardı. Çarşı daha eskiden çok hareketli imiş. Şimdi bir terzisi ve bir kalaycısı kaldı.

Yerkesik sanatkarı ile zenginmiş.

Biz kooperatife dönelim şimdi.

Kooperatifin İlk kurucuları Belediye Başkanı A.Feyyaz Özsoy ve arkadaşlarının çabaları ile kurulmuştu. 12. 01. 1978 Yılında tescili yapılmış kooperatifin. 2. Başkan Celal Eyibilir. Üyeler Ömer Onargan, Halil Deniz ve Sami Ünal olmuş.

Kendi binasına geçmeden önce Celal (amca ) Eyibilir özel mülkiyeti (dükkan) olan yeri Kooperatife tahsis etmiş, para almamış.

1997 Yılının Kasım ayında şimdiki hizmet binasını satın almıştır. Kendi binasında çalışmalarını sürdürmektedir.

Muğla Yerkesik’te Kuruluşundan bu yana kooperatif başkanları Feyyaz Özsoy, Celal Eyibilir, Ömer Onargan, Nail Ekiz ve şu an görev yapan Sami Zencir’dir.,

Anımsıyorum, 1995 yılıdır. Yerkesik’te Kütüphane Etkinliği düzenlenmiştir. Mart ayının son günleri, 29 Mart 1995 Çarşamba günüdür. Bu güzelim etkinlik, Yerkesik’te ilk kez böylesine muhteşem bir program Yerkesik ve Kütüphane anlatımıyla beldenin tarihine kazınır.

Yağmurlu bir gündür. Muğla’dan beldeme konuklar gelecektir.

Muğla Valiliğinden Vali Yardımcımız Yerkesik’e o yağışa rağmen gelecek ve katılacaktır. Gelip izler, dinler “Kütüphane ve Yerkesik”i. Program sona erdiğinde Belediye Başkanımız çay içmek için belediyeye davet eder. Yürüyeceğini söyleyerek bugünkü sosyal salonun aşağısında gördüğü ” Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi” için şöyle söyler.” Ne güzel yörenizde kooperatifiniz var.” Kıymetlidir bakış.

Yöremizde var olan kurum ve kuruluşları daha geliştirmek, geleceğe aktarmak gereklidir.

Bu anlamda; Yerkesik Esnaf Kefalet Kooperatifi, bugün başarıyla hala beldemde çalışmalarını ve işlevini sürdürmektedir. Bu çalışmalarını ortaya koyan ve varlığını başarıyla devam ettiren emek veren özverili Başkan Sami Zencir, tüm zamanını bu kooperatif için geçirmekte ve ilkeli bir anlayışla çalışmalarını ve işlevini sürdürmektedir. Yönetim Kurulu üyeleri; Macit Kılınç, Şenol Yerkesikli, Mehmet Tok, Hürrüyet Sarı’dır.

İçinde özveriyle Yerkesik Esnafına para ve kredi açabilmek için çalışan Fatma Onay ve Salih Sevinç’tir. 1995’li yıllarda içinde emek veren, koşan Alaaddin Türkoğlu olmuştur. Çalışan Nebahat Pınar’dır. Hepsi de Yerkesik yöresinin insanlarıdır.

Yerkesik Esnafının ve köylerinin işlerini kolaylaştıran düşük faizli kredi ile kendi bölgesinde iş yapacağı, başvuracağı bir yerdir, Yerkesik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi.

Her şey, her kurum ve kuruluş beldemizde olmalı. Beldemiz kalkınmalı ve gelişmelidir.

Var olan kurum ve kuruluşlarına sahip çıkmak, destek vermek gereklidir. O nedenle kooperatifimiz Yerkesik yöresi için kıymetli ve önemlidir.

Bunu faaliyete geçiren, başarıyla sürdüren Sami Zencir ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etmek gereklidir.

Yerkesik Kooperatifi; Aydın Muğla Bölge Birliği’ne bağlı olarak çalışmaktadır.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..