Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Yeter artık! Biri buna bir dur desin!

Yeter artık! Biri buna bir dur desin!
 

Toplumun paçalarından şiddet akmaya başladı. Kanıksanmaya başlanacak nerdeyse artık. Bundan korkuyorum. Kadına şiddet durmuyor, gittikçe artıyor. Ya da daha evvel bu kadar gözümüze sokulmuyor da biz mi bilmiyorduk olan biteni. Midem kaldırmıyor, aklım almıyor.

Bir yanda karılarını öldüren caniler, hamile eşini döven hasta beyinler, küçücük kızların ırzına geçmek için sırada bekleyen hayvan ruhlular, zorla evlendirdiği kızını evleneceği gün sevdiğine kaçtı diye öldüren baba müsveddeleri, parktan yalnız geçen kadına saldıran psikopatlar bir gün içinde haber olan olaylar bunlar. Sadece bir günde.

Dün de benzer olaylar vardı, yarın da olacak. Geçen gün Habertürk gazetesindeki o şiddet fotoğrafı, o kadının hali, sırtındaki bıçak nasıl irkiltti insanları. Rahatsız etti. Gazeteye konmalı mıydı soruları havada uçuştu. İnsanları rahatsız etmesi bakımından belki de iyi oldu.

Kimbilir daha neler var bilmediğimiz, görmediğimiz. Sırada bekleyen ne cinayetler var kimbilir. Belki yarın bir bu kadar daha okuyacağız. Bunları yapanlar bir şekilde erkek olduklarını ispatlıyorlar herhalde.

Başbakan Erdoğan,3-5 ay evvel bir beyanatında, kadınlara yönelik şiddet olaylarının, muhalefetin ve medyanın istismarıyla artıyormuş gibi bir havada takdim edildiğini ifade etmişti. Yani muhalefet ve medya ortamı germek için bu haberleri kasıtlı ortaya seriyorlar ona göre.

Kapalı kapıların ardında yaşananları biz bilmezsek ortalık güllük gülistanlık olacak tabiî ki öyle gözükecek.

Nereye gidiyoruz biz böyle. Üstelik sadece kadına da değil toplumun bütününe, hayvana, eşyaya, düşünceye, fikre kadar yaşamımızın her alanında şiddet var.

Nedenini, sebebini sorgulamıyorum sadece bu sadist hayvanların bir yere kapatılmalarını istiyorum artık.

Bir umut yeni anayasada ki sert tepkilerin geleceği söyleniyor. Bileklikler, terapiler, psikolojik yardımlar, hapis cezası. Bunların bu hasta ruhluları durduracağından hiç emin olamıyorum. Hapisten afla çıkıp ilk gün bir kadına tecavüz eden ve yine hapse giren bir sürü insan görmedik mi?

Ne olursa ve kim olursa olsun, biri durdursun artık bu vahşeti!

 

Şükran Demirtaş

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..