Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Yetişkin kadınla erkeğin kardeş bile olsalar aynı evde kalmaları doğru değil

Yetişkin kadınla erkeğin kardeş bile olsalar aynı evde kalmaları doğru değil
 

Sen mi diyorsun bunu Korkut! Bildiğimiz kadarıyla sağlam ayakkabı değilsin, nasıl böyle bir cümle kurarsın! Dostlar konu iyice karıştı ki zaten karışıktı. Ahlak bir yana ben zaten yetişkin her insanın ayrı evi olmalı diyenlerdenim. Valla bu yazdıklarımın o hassas zevatın görgüleriyle yargılarıyla ilgisi yok, konuyu tartışalım diyorum.

Bir kere konu kültürle ilgili… Bunları aşmış, özgür, istedikleri gibi yaşayan insanlar bırakın aynı evi aynı yatakta da yatsalar bizi ilgilendirmez… Lakin bir tarafı tuttuğum belli olmasın diye(ya da öyle görünmemek için) iki tarafı da biraz tırtıklamam lazım!

Özgürleri savunsam sapık, tersini yapsam yobaz olacağım; ama ben ikisi de değilim, biraz öyle biraz böyle.

Burada önemli olan bir başka husus da yazdıklarımın fazla inandırıcı olmaması gerekiyor. Okuyanlar yazdıklarıma inansınlar ama fazla inanmasınlar; latife yapıyor sansınlar. Çünkü konu hassas suya sabuna dokunmadan bu işten sıyrılalım!

Muhafazakârlar konuya ateş-barut olarak yaklaşıyorlar kadın-erkek yalnız kaldığında meselenin nefisle ilgili olduğunu (yani kimyasal) arada mutlaka tahrik olacağını (kadınla erkeğin yalnız bir arada bulunmaları zaten tahrik nedeni) çözümün bu hali hiç yaratmamak olduğunu söylüyorlar. Yani kadınla erkeği bir araya getirirsen akraba bile olsalar… Ya gerçekten böyle düşünüyorlar ya da bunu gerekçe yapıyorlar, bilemeyiz.

Özgürler ise ateş-barut olayını fazla önemsemiyorlar… Sadece kadınla erkeğin birbirini istemesi halinde bir şey olacağını ve bunu içinde bir arada olmanın şart olmadığını savunuyorlar. Onlara göre ancak sapık ruhlu kimseler böyle durumlarda fırsat kollar.

Bana muhafazakârların yaklaşımı daha mantıklı geliyor… Ama bir şey var; özgürler kadınla erkeğin tek derdi bu değil diyorlar. Çünkü zaten özgürler böyle bir kadın bir erkek bir evde böyle çok yalnız kalıyorlar. Kadınla erkeğin yalnız kalması özgürlerde ekstrem bir olay değil. Belki kim bilir aynı yatakta bile yatıyorlar. Yani bir kadınla yalnız kalınca akıllarına hemen şey gelmiyor. Hem zaten bu konuda yeterince serbestler, yani ihtiyaçları yok.

Muhafazakâr kadınla erkek kim bilir hayatta hiç böyle yalnız kalıyorlar mı bakalım. Kazara bir kere iki kere başka bir erkek/kadın böyle yalnız kalınca haliyle ateş-barut olayı oluşuyor.

Ya insan nefsi arzuları değişmez gibi geliyor. Aynı evde yalnız başlarına, kimse bilmiyor, görmüyor… Tahrik edici durumlar da varsa… Ya da öteden beri birinin diğerinde gözü varsa… Şeytan dürtebilir…

Özgür diyor ki “Biz de iki taraf da istiyorsa olur ve bunun için yalnız kalmamıza da gerek yok,  biz kendimiz ortam yaratırız…

Bilerek yalnız kalmak için bir yere giden kadınla erkek zaten ne yapacaklarını biliyorlardır… Spontane, zorunluluktan kaynaklanan filan yalnız kalmalarda muhafazakâr ve biraz bu tür duygulara aç insanlar arasında ateş-barut olayı yaşanabilir. Hatta kişiler aklı başında kimseler değillerse muhakkak yaşanır.

Olay bu… Bu durumda herkes kendi durumuna göre pozisyon yaratacak… Sen muhafazakâr fazla bilgili- kültürlü değilsen aynı durumdaki biriyle yalnız kaldığında aranızda bu tür durumlar yaşanır.

Özgürsen zaten senin derdin bu değil. Olsa bile yalnız kalmana gerek yok. Senin için bir erkekle bir evde beraber kalmak sadece beraber kalmaktır (ben yine de hiçbir şey olmayacağı konusunda şüpheliyim) Hele de kızlar erkekler aynı evde yaşıyor, bu bir evi paylaşmaktan başka bir şey değildir. Yine de küçük bazı şeyler olur mu; olabilir.

Sen bir erkeksin, karşındaki kadın… Aynı evde beraber kalıyorsunuz… Tahrik mutlaka olur. Hele de birbirinizi beğeniyorsanız. Bilmiyorum ama şeytan doldurur gibi bir şey; arada sevgi hatta beğenme olmasa da olur; çünkü azgınlığın nedeni yoktur.

Böyle şeyler kişilerin ahlaklı(ya da iradeli) olmasına bağlı mıdır? Aslında hayır… Ama istisnalar vardır…

Öte yandan beraber aynı evde kalma değil de birbirlerine gidip gelme durumları da aynı…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..