Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Yetti kardeşim yetti, bıktık şu biber gazı bombardımanından

Yetti kardeşim yetti, bıktık şu biber gazı bombardımanından
 

Hani “Biber gazı kullanmayacağız, kimseye zarar vermek istemiyoruz diyordunuz” hem de ilk fırsatta biber gazı ve plastik mermi kullanıyorsunuz. Göstericiler biber gazını takmıyor nasıl olsa ama etrafta işi gücü olan vatandaş, sınava giren öğrenciler, doktora, hastaneye giden mazlumlar ne yapsın? Sayenizde onlar da mağdur oldu, benim oğlumun sınavları da iptal oldu, sınava giremedi.  Ben bir anne ve vatandaş olarak sürekli diken üstündeyim. Biber gazı atmasaydınız, vatandaş sağdan, soldan, kıyıdan köşeden bir yer bulur, işine gücüne, öğrenci sınavına, hasta da doktoruna giderdi. Metro seferleri de iptal oldu.

Gaz bombaları çıktı, mertlik bozuldu anlaşılan, eskiden de çok öğrenci olayları olurdu ama ne gaz bombası atarlardı, ne tazyikli su sıkarlardı.  Onlar polis değil miydi? Sadece coplama olayları olurdu.

Vatandaş biber gazını yedikçe daha da çıldırıyor, öfkesi katlanıyor, olayları bu boyuta getiren asıl neden biber gazıyla halkın çıldırtılması. Herkes provakasyon paranoyasını bırakıp önce kendini gözden geçirmeli şu anda da biber gazı, plastik mermi ve daha önce portakal gazı sıkılarak provakasyoncuların eline de çok güzel kozlar verdiniz. Aferin size, tarihe geçtiniz bu davranış biçimiyle. Her emir uygulanır mı? Allah size bir kalp bir beyin vermedi mi? Nerede vicdan kavramı!!

Türkiye inanılmaz bir eyleme tanık oluyor. Gerçek göstericiler partiler üstü, siyaset üstü, her kesimden, her yaştan insan orduları.  Sadece vatandaş olarak eyleme giriyor, aradaki provakatörleri de halka şiddet uygulayarak sevindirdiniz, ellerine koz verdiniz.

Türkiye böyle bir eyleme ilk defa tanık oldu, tarihe geçecek bir eylem türü oldu. Herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli, suçu başkalarına atmadan önce ben nerede hata yaptım diye kendi kendisini eleştirmeli.

Türk insanının onuruyla inşallah daha fazla oynanmaz, emir veren kadar uygulayan da sorumludur bu zulüm olaylarından, dünyaya kendimizi daha fazla güldürmemek için sağduyu ile hareket etmek gerektiğini düşünüyorum.

Sibel Koçarslan

Resim net’den alıntıdır.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..