Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yıl 23 versiyon 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'

Yıl 23 versiyon 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'
 

İkibinbir onbir eylül günü olan ''ikiz kule'' saldırılarından sonra başlayan gelismeler sayesinde 'tek dişi kalmış canavar' kendine yeni bir düşman yarattı; 'İslam'.

Onbir eylül etkilerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanan 'tek dişli canavar', Irak ve Afganistan'a girmesinden sonra Avrupa da başlayan İslam düşmalığı ile halklarıda bölmeye çalışmışdır.

Avrupa da aşırı islam düşmanları iş başına gelirken, islam dünyasında ise islami hükümetlerin demokrasiyle başa gelmeleri ile istedikleri bölünmüşlüğü yaratmaya çalıştılar.

Türkiyemizde de denediler; lakin Türk müslümanın laik ve aydın olduğunu hesaba katmadılar. AKP den ayrılan ve 'ERGENEKON' partisini kuranlarla CHP den Şeref Yüceadam liderliğinde ayrılan 'Altıoklar' partisi, bugün dünya barışına Filistinlilerin bağımsızlığındaki katkılarından dolayı dünya da Birleşmiş Milletler den daha çok sayılan bir devlet haline getirdiler Türkiye Cumhuriyetini.

Yirmidört Nisan'ı Ermeni kardeşlerimize bağışlattırarak ve yaşanmış acılarda mutakabat olunurak, yirmiüç nisan günü, çocuklarımızı ele ele yürüten bu koalisyon ve Ermeni hükümeti, tarihe, barış ve barışmak adına büyük bir lütufda bulundular.

Dünya ekonomisine gerekli olan etik düzenlemeyi gerçekleştiren bu iktidar, kapitalizmi terbiye edenler olarak tarihe geçtiler. Bugün yeni doğan her çocuk için her birine ayrı ayrı mahsus birer birikim bütçe hesabı açan iktidar, eşit şans ve haklar ilkesine yeni bir mana kazandırmıştır.

Tabi bunları sadece bu iktidar yalnız yapmamıştır. Türkiye Halkının çalışkanlığı ve özverisiyle bu iktidar bu günlere gelmiştir. İkibin yirmiüç senesini 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yılı ilan edilmesine sağlayan politacılarımız, Atamız Mustafa Kemal'in sözden öte vasiyet olan sözleri yolunda büyük bir adım atmışlardır.


 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..