Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yılan bebek ve düşündürdükleri

Yılan bebek ve düşündürdükleri
 

Bebekler dünyanın en güzel varlıkları, günahsız küçük insanlar ve şefkatin, merhametin ve masumiyetin birer simgesi adeta. Onun gülüşündeki sevimliliği, sıcaklığı ve doğallığı hangi insanda görebiliriz?

Peki, geçen haberini okuduğumuz ve genetik bir hastalık olduğu açıklanan “yılan bebek” nasıl izah edilir? Yukarıda saydığımız kavramlardan hangisini onda bulabiliriz? Evet o bir bebek, o bir yavru ama yüzüne baktığımızda hangimizin içinde bir tebessüm, sevgi, masumluk hisleri oluşuyor? Aksine korku o an içimizdeki tek duygu ve bir süre sonra yerini oda acıma duygusuna bırakıyor.

Benim söylemek istediğim ve dikkat çekmek istediğim nokta şu. Günlerdir tek düşündüğüm noktada aynı zamanda bu.


Dünyanın en güzel varlığını yaratmaya muktedir olan Allah’ın, dünyanın en güzel varlığı bildiğimiz o bebekten aynı zamanda nasıl dünyanın en sevimli olmayan ve ürkütücü bir sima ve beden halinde bir bebek yaratma gücüne sahip olduğudur..

Olayın ne bilimsel ne de tıp yönü ile ilgili bir şeyler söyleyecek değilim. Gerekli bilgiler hepimizin elinin altında mevcuttur. Ama göz önünde olup arka planda kalan ince nokta ise (bence) yüce Allahın kudreti ve hayal bile edemeyeceğimiz vakaları yaratma hikmetidir.

Etkisindeyim, günlerdir de düşünüyorum. Beni korkutan zavallı yavrucağın o görüntüsü değil, beni korkutan en masum sevimli yavrucağı yaratan ve dilerse o yavrucaktan hiçbir sevimlilik eseri olmadan yaratma gücüne sahip olan Allahın kudretidir.

Bence demiştim ve hislerimi anlatmak istedim. Bence diyenlerin ve belki de hepimizin; sebeplere bağlamadan, ön yargıdan uzak, dna sına, akraba evliliğine, genetik bozukluğuna kadar inmeden durup düşünmemiz gereken bir tablo.

“Allah kudreti her şeye yetendir”
 
Toplam blog
: 18
: 887
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

1983 yılında Üsküdar da doğmuşum. Yüksek okul muhasebe bölümünü bitirdikten sonra okula dışarıdan de..