Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Psikoloji
 

Yılın ilk karı...

Yılın ilk karı...
 

Yılın İlk Karı


Kar usul usul, küçük küçük yağıyor. Büyük bir kısmı daha yere ulaşamadan eriyor.

Yere ulaşabilen kar taneleri birleşip erimeyen, kararlı bir yapı oluşturuyor, birleşerek büyüyor.Kar düzenli ve sık aralıklarla yağmaya devam ederse yerde güzel bir beyaz tabaka görücez. Üzerinde kaymamak için dikkat ederek yürücez. Çocuklar bugün çok sevinecek. Ve bugün ilk kez bir bebek kar ile tanışacak.

Gökten yağan beyaz pamuklar diyecek belki annesi. Farklı bir kültürden başka bir anne, Noel Baba gelmeden önce hazırlık yapıyor diyecek.

Küçük küçük biriken çalışmalar da bir gün kocaman olucak ve bize istediğimiz başarıyı getirecek. Bir toz bulutu var etrafımızda, kararsız, abuk sabuk,içine girersek kaybolacağımız. O yüzden yanından geçip gitmeli, onu arkamızda bırakmalıyız. Bir şeyler ters gidiyorsa, bir hasar analizi yapmalıyız. Bakım onarım çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. Sorunları kökten çözebilmek için kaynağını iyi tespit etmeliyiz. Bazı sorunları zaman çözer, zamana bırakmasını bilmeliyiz.

Bugün çözemeyeceğimiz sorunları zamana bırakalım, beremizi takalım, dışarı çıkıp karda yürüyelim. Kar yüzümüze çarpsın, erisin, tadına bakalım. Yarın arabaların üzerindeki karları toplayıp, kar topu yapalım.

Mucizeler dün yaptığımız şeylerin bugün ortaya çıkmasıdır.

Yetenek Sizsiniz programında illüzyonistleri izlerken şunu farkettim: İllüzyon bizim daha haberdar olmadığımız bir teknik veya teknolojiyi, bize sihir olarak gösterme sanatı. Yapılan her numaranın bir açıklaması, bir matematiği var. Ama biz tüm sahneye aynı anda odaklanamadığımız için ve uygulanan tekniklerden haberdar olmadığımız için bir çocuk gibi şaşırıyoruz :))

Farkında olmak işin büyüsünü bozar mı? Farkında olmak büyüsünü kimsenin bozamayacağı yeni mucizeler yaratır.

Siz de bugünden itibaren hayatınızda yeni mucizeler yaratabilirsiniz, minik minik ama kararlı adımlarla ...

 
Toplam blog
: 12
: 322
Kayıt tarihi
: 17.10.13
 
 

26 Şubat '79 Ordu doğumlu, Dünün gıda mühendisi, Bugünün internet girişimcisi, Kendisiyle barışık..