Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '17

 
Kategori
Siyaset
 

Yıllarca IMF Baskısıyla Ezilen Bir Millete “Memurlarınızın Maaşını Bile Biz Verdik” Sözü Yakışmadı

Ne bileyim yani Türkiye’ye yapılan da pek dürüstçe değildi ama sanki biz böyle bir şey diyemeyiz, kabile gibi görsek de bir halk var orada ve o halkın onuru…

Karakterimiz mi değişiyor yoksa… Hak edene hak ettiği gibi, tamam ama bazı ince hassasiyetler durumu değiştirmez mi? Bizi de yıllarca parayla ezdiler, IMF memurlarımızın maaşını bile tespit ediyordu… Kızmak, düşmanlık ayrı, davranış ayrı; bizi başkalarından ayıran özelliklerimiz törpülendi, başkaları gibi olduk!

Her zaman kızgınlıklarımız yapılanlara, yani toplumları sayıları ne olursa olsun kabile diyerek küçük görmek dışarıya kendimizi büyük görmek olarak yansıyor. Hoşgörü toplumu olduğumuzu iddia ettiğimize göre daha kucaklayıcı olabiliriz.

Kuzey Irak yönetiminin memurlarının maaşını verebilmeleri için kredi verdiğimiz doğrudur ama bunu başlarına kakmak, kapıları hava alanlarını kapatarak gıda ve ilaç ambargosu koymak ne bileyim düşmanca davranılmış ya da düşman dahi olsa bir Türkiye vatandaşı olarak içime sinmiyor!

Neden ne olursa olsun ilaç ve gıda ambargosu zulümdür, böyle ambargo olmaz. Bu kargaşada hani çocuklar filan ölse Aylan bebeğe ağlamamızın anlamı kalmaz; “Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok” sözünün de…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..