Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Yine bir darbe yaşadık

Bir DARBE yi de böyle yaşadık.

15 temmuz akşamı Kuşadası Davutlarda tatilde idik. Bir kafede oturmuş geç vakit konser verecek olan MFÖ yü bekliyorduk. Herkes konser için koşa koşa gelmiş, gençler biralarını almış, hatta bazıları zulalarını bile yapmış, bazı aileler kumsala oturmuş keyifle konserin başlamasını bekliyorlardı. Saat 22 olmuştu ki bana İzmir de ki bir akrabamdan bir telefon geldi. Darbe olduğunu ve NTV yi açmamı söylüyordu. Şaka yapıyor zannettik. Etrafa bakındık kimsede bir hareket yoktu. Sadece gençler internetin kesik olduğunu birbirlerine soruyorlardı. Bizde garsona sorduk o da bilmiyordu, gidip sorayım dedi. Geldiğinde gayet sakin -Abi darbe olmuş dedi. Benim gözlerim faltaşı gibi açılırken etrafta da insanların telefonardan haber aldıklarını farkettik. Herkes şaka zannetti inanamıyorlardı. İstanbulda Ankara daki tanıdıklarına soruyorlardı. Sonunda çoğumuz darbe diye bir şeyin olduğunu öğrendik. Herkes hızlı hızlı evlerine doğru yürümeye başladı bir anda kalabalıktan geçilmeyen sokaklar boşaldı. Bizler 80 darbesinide yaşamıştık. Bu yüzden büyük paniğe kapıldık. Çok kötü şeyler olacak yine bir sürü insan ölecek, gençler kaybolacak. Ekonomi sıfıra inecek, sokağa çıkamayacağız, yiyecek bile bulamayacağız, okula işe gidemeyeceğiz. Kısaca her şey sıfıra inecek, bir kaos olacak belki de yıllar sürecek, emekler boşa gidecekti. O an yaşadığım paniği hiç bir şekşlde ifade edemem. Tansiyonum tavan yaptı ama etrafımıza pek belli edip onları da paniğe sokmak istemiyordum. Hep beraber eve geldik. Önce televizyonu açtık. O kabus dolu bildiriyi duyduk. Hepimizin yaşadığı travmayı kelimelerle anlatamam. Hepimizin yarın için geleck için planlarımız vardı, onlardan vaz geçmeyi bırakın geleceğimiz tehlikeye girmişti. Ülkemiz tehlikeye girmişti. Bu darbeyi yapanların hangi akıl tutulması ile bu işi yaptıklarına bir türlü akıl erdiremiyorduk.

Birden kendimize geldik. Şimdi ne yapacaktık. Tatilde idik kiraladığımız evde günümüz dolmuştu, yarın başkası gelecekti. Eve dönmek istiyorduk zaten. Sokağa çıkma yasağı olursa bizi yoldan çevirirlerdi. Yarın her yer kapanırsa açta kalabilirdik. Hemen hala açık olan markete gittik bir de ne görelim, markette kuyruk var. herşey kapış kapış gidiyor. Bizde dayanıklı olabilecek bazı şeyler aldık sonra evde televizyonun karşısına geçtik. Haberleri izledikçe biraz saçma ve uyduruk bir darbe olduğunu fark ettik. Ama yinede bu olaydan TÜRKİYENİN büyük yara alacağını biliyoruz. Yapanları ne kadar lanetesek az. Bir çok insan öldü, aileler perişan çocuklar perişan iş hayatı allak bullak. İnsanlar travma yaşıyorlar. Politik hayatımız karıştı, bütün kuruluşlar karıştı. Hala her an her şey olabilir.

Sabaha kadar böylece bekledik, sonra herkes gibi arabamıza binip evimizin yolunu tuttuk. Yarın ne olacak artık bilmiyoruz. İşallah bir an önce her şey yoluna girer. Ama bu yaşadıklarımızın üzüntüsünü hiç bir zaman unutamayacağız.

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..