Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '12

 
Kategori
Magazin
 

Yine neler yaptın Octomom?

Yine neler yaptın Octomom?
 

Nadya Suleman ya da namı diğer Octomom’u tanıyor musunuz bilmem. Tanımayanlar için kısa bir girizgah yapayım. 75 doğumlu bir Amerikalı olan bu hanım, 2009 yılında bir batında 8 bebek, hayır yanlış duymadınız, tam 8 bebek dünyaya getirdi. Önceden de en büyüğü 11, en küçüğü 6 yaşında olan 6 çocuk sahibi olan Octomom, böylece çocukları 14'lemiş oldu.

Nadya 2000 senesinde kocasından ayrılmış ve 2008 senesinde de boşanma davası sonuçlanmış. Tüp bebek yöntemiyle, başka bir adamdan dünyaya gelen sekizizler dahil tüm çocuklarına tek başına bakıyor.

Nadya’nın bebeklerine hamile kalma hikayesi şöyle: Senelerce çeşitli yöntemler denemesine rağmen hamile kalamayınca, tek çaresi tüp bebek oluyor. Bu dönemde evliliği çatırdıyor. O da bir arkadaşından sperm bağışı alıyor ve tüp bebek denemeye başlıyor. Bu yöntemle ilk çocuğunu 2001 senesinde dünyaya getiriyor. Daha sonra aralıklarla 5 tane daha çocuk yapıyor.

2008 senesinde bir çocuk daha yapmak için tüp bebek kliniğine gidiyor. Tüp bebek yapma aşamasında etik olarak anne rahmine en fazla 3 tane embriyo yerleştirilmesi gerekirken, Nadya 6 tanesinin yerleştirilmesini istiyor. Daha sonra bu yumurtalardan bazıları bölününce, sekiziz bebekler dünyaya geliyor.

Daha Önce Neler Oldu?

Nadya sekiziz bebekleri dünyaya getirdiğinden beri Amerikan basınının ilgi odağı oldu. İlk anda sekiziz haberiyle heyecanlanan kamuoyu, daha sonra Nadya’nın işsiz, önceden 6 çocuk sahibi ve bu çocuklardan üçünün de özel ilgi isteyen durumda (otizm, dikkat eksikliği/hiperaktivite ve konuşma geriliği) olduğunu öğrenince, Nadya’ya eleştiri oklarını çevirdi.

Nadya, işsiz olduğu halde, bakamayacağı kadar çok çocuk dünyaya getirdiği için bencil bulundu. Bu iddiaları “master eğitimine devam ettiği ve eğitimi tamamlanınca çocuklarına bakacak parayı kazanmayı umduğunu” söyleyerek yanıtladı. Ancak 2008 yılında devamsızlıktan dolayı okuldan atıldı.

Angelina Jolie’ye benzemek için yaptırdığı estetik ameliyatları çok konuşuldu. Ancak estetik olduğu iddialarını reddetti.

Octomom’un doktorunun lisansı “görevini kötüye kullanması sebebiyle” 2011 senesinde iptal edildi.

2011'de kirasını ödemediği için evi elinden alınma durumuna geldi. Düzenli olarak edindiği tek geliri devletten aldığı yardımla olmasına rağmen, çocuklarına aldığı $8000 dolarlık yılbaşı hediyeleri ve çocuklarını özel okula göndermesi konuşuldu.

Finansal olarak zor durumda olduğunu söyleyerek Amerika’nın finans gurusu Suze Orman’dan yardım istedi. Ancak Orman, onu bir yalancı olarak nitelendirdi.

2012 Mart ayında, daha önce asla yapmayacağını beyan ettiği halde, bir İngiliz magazin dergisine $10,000 karşılığında çıplak pozlar verdi. Sonra “derginin erkek değil, kadın dergisi olduğunu, çocuklarına bakmak için bunu yaptığını ve bundan utanç duymadığını” açıkladı.

2012 Nisan ayının sonunda borç batağında olduğunu söyleyerek iflasını talep etti.

Octomom Cephesinden Son Haberler

Geçen hafta Nadya yeni bir haberle gündeme geldi.

Evine saç kesmeye gelen kuaför, çocukların çocuklar bakımsızlık içinde olduğunu iddia ederek polise başvurdu. Kuaförün çektiği fotoğraflarda evin duvarları grafittiler ile dolu, çocuklar bahçeye konulmuş portatif tuvaletlerde işlerini görüyor, bazıları yerde yatıyor, üzerinde giysi olarak sadece tişörtleri var ve altları çıplak… Octomom bir odada saçını kestirirken, geri planda kapalı bir kapının koluna bir sandalye dayanarak açılmasının engellendiği görülüyor. Kuaförün belirttiğine göre o odada çocuklar var. Kuaför ayrıca Nadya’nın devletten aldığı para ile geçimini sağlarken, $520 harcayarak saç düzleştirme ve kesimi yaptırdığını söylüyor.

octomomBu iddialar üzerine polisle beraber eve giden sosyal hizmetler görevlileri çocukların durumunda herhangi bir sorun görülmediğini ve aksiyon alınmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Octomom, ABC televizyonunun Good Morning America programına verdiği röportajda, tuvaletlerinin bozuk olduğu için çocukların portatif tuvalete girdiğini, kapının koluna sandalyeyi büyük çocukların dayadığını, $520'lık faturanın çocuklarına yapılan kesimi de içerdiğini, artık para kazandığını ve bu faturayı ödeyebilecek durumda olduğunu açıkladı.

Bilmem Ne Düşünmeli?

octomom Dışarıdan insanları yargılamak kolay. Bir ailenin içinde neler yaşandığını, çocuk sahibi olmak isteyen bir kadının ne gibi bir ruh halinde olduğu bilinemez. Yine de pek çoğumuz bir ya da iki çocukla başa çıkmakta zorlanırken, 14 çocuğa işsiz ve yalnız bir kadının bakması nasıl mümkün olabilir?.

Nadya, önceleri sürekli “başının çaresine bakacağı” yönünde beyanatlar vermesine rağmen, geçen zaman ona yönelen eleştirileri haklı kılmaya başladı. Moral değerlerini birer birer yitirmeye ve daha önce yapmayacağını söylediği şeyleri yapmaya başladı.

Octomom, basının ilgisinden faydalanarak, çocukları üzerinden geçim sağlayan bir fırsatçı değilse bile en iyi ihtimalle 14 çocuğa tek başına bakabileceğini düşünecek kadar saf bir romantik.

Öte yandan, sürekli çelişkili beyanatlar veriyor ve yaşantısı hakkındaki nahoş iddiaları yanıtlamak durumunda kalıyor. Bu arada para karşılığı basında yer almaktan da vazgeçmiyor. Bu tablo bana daha çok bir fırsatçı olduğunu düşündürüyor.

Nadya’nın hareketlerinin geri planındaki motivasyon ne olursa olsun, beni daha çok o çocukların yaşamı ilgilendiriyor. Bir insan 3'ü özel bakım isteyen 14 çocuğa yeterli ilgiyi ve sevgiyi nasıl verebilir? O çocuklar ne yer, ne içer, nasıl bir eğitim alır? Düşünüyorum, düşünüyorum. İşin içinden çıkamıyorum.

Ya siz ne dersiniz? Nadya çocuklarının iyiliği için herşeyi yapacak fedakar bir anne mi? Yoksa bir fırsatçı mı?

 

Sevgiler,
Tanla
Diger yazilarim için>> http://www.bebekveben.com
Twitter>> Bebek_ve_Ben http://twitter.com/Bebek_ve_Ben
 
 
Toplam blog
: 143
: 7266
Kayıt tarihi
: 19.09.11
 
 

Merhabalar! Adım Tanla. Dijital tasarımcıyım. Eşim Kuzey ve küçük oğlum Can'la beraber dünyayı ke..