- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Yoğurt yağ yakıyor

Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Göbekteki yağların yüzde 8
Günümüz insanın sağlık problemleri arasına artık, değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle aldığı kilolarda dahil olmuş durumda. Her birimiz edindiğimiz bu fazla yağlardan kurtulabilmek için bu güne dek kimbilir hangi yolları denedik de her defasında bu yağlara yenilerinin de eklenmesinin önüne geçemedik!!
İşte kilolarından muzdarip olanlarına , yeni bir öneri ; yoğurt !
Yoğurtsuz bir öğün düşünemiyorum, doğanın bir mucizesi olarak nitelendirebileceğim bu mucizevi yiyeceğin faydaları ise muazzam;nefes kokusunun giderilmesinden, diş taşı ve diş eti iltihaplarının önlenmesine kadar sayısız yarar….
Açıkça söylemek gerekirse bu enfes yiyeceğe asla hayır diyemeyenlerdenim ..
Diyetlerine yağsız yoğurt ekleyenler yüzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Göbekteki yağların yüzde 81'i de yoğurtla eriyor.
Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.
Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtiyor.
Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt" diye konuştu.
Bu arada Japonya'da yapılan araştırmalar da, yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldı.