Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yok mu aklı başında cesur birkaç adam?

DTP kapatıldı. Bağımsızlık (Barış olacak) ve Demokrasi Partisi kuruldu. Yeni partinin DTP’nin devamı olduğunu herkes biliyor. Türkiye’de uzun süredir gödüğümüz manzara bir kez daha yaşanıyor. Partiler kapatıla açıla AKP’ye geldik. Ama kabul etmek lazım AKP Necmettin Erbakan zamanındaki MSP’den farklı söylemde bir parti. İyi demiyorum, farklı. AKP de MSP'nin devamıydı ama Erbakan’ın anti amerikancı kadrosu yeni kurulan partide yönetimi ele geçiremedi. Bu yalnızca bir benzetme. Kürtlerin içinde Türkiye ile birlikte yaşamak isteyen kişilerin olduğunu biliyoruz. Böyle bir arzuda olmak İmralı’daki belanın isteklerinin dışına çıkmak demek. Bundan başka danışıklı bir dövüş sürüyor. İktidar Kürtlerin aynı biçimde söylemini ve düşüncesini devam ettirmesini istiyor. Çünkü işine böylesi geliyor. Partinin kapatılması, gösterilerin artması, karşılıklı demeçler, İstanbul’da silah çekilmesi, Muş’ta iki kişinin ölmesi, bana hepsi dışarıdan yönlendirilen olaylar ve danışıklı dövüş gibi geliyor. Amacın tümü bir Kürt devleti kurmaya yönelik. Ayrışma artacak, birkaç yerde halk birbirini boğazlayacak ve birlikte yaşamak imkânsız olacak. PKK’nın yaptığı, sen yeme ben yiyeyim kavgasıdır. Kendi sempatizanları dahil herkesi kandırıyor.

Kürt kardeş söylemi gittikçe zayıflıyor. Evet, eskiden çok kötü şeyler olmuş. Günlük yaşamda, cezaevlerinde. Ama bunlarda demokrat Türk toplumunun ne suçu var? Onlar da zarar görmediler mi? Bağımsızlık istemekle herkesi karşılarına alıyorlar.

Ahmet Türk DTP’de yapamadı. Olabilirdi. PKK ile aralarına sınırı çekebilselerdi şimdi çok şey farklı olurdu. Bütün sorun kadroyu kurabilmekte ve ayıklamayı yapabilmekte.

Yok mu bu ezberi bozacak birkaç cesur adam? Belki çok küçük bir umut ama bunlar bir şey yapamaz mı? Yeni parti içinde havayı döndürebilecek, rüzgara karşı koyacak, ülkesini seven birkaç iyi adam yok mu?

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..