Yönetici Atama Yönetmeliği / Eğitim / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '21

 
Kategori
Eğitim
 

Yönetici Atama Yönetmeliği

Araştırmacı Gözüyle...

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 5 Şubat 2021 tarihinde Yönetici Atama Yönetmeliğini güncelledi. Yönetmeliğin getirmiş olduğu yenilikler konusunda sayfalarca yazı yazılabilir. Bu yazımda yönetmeliğin eklerinde yer alan yeniden yönetici atama sürecinde kullanılacak olan "EK2 Değerlendirme Formunu" ve bir önceki yönetmeliğin ekinde bulunan yeniden yönetici atama sürecinde kullanılan "EK1 Değerlendirme Formunu" karşılaştıracağım. Karşılaştırmayı çok geniş tutmayacağım. Okul Müdürlüğünde geçen hizmet yılını ölçüt alarak ödüllerin, yüksek lisansın ve yeniden kendi okulunu tercih edecek yöneticiye verilecek ek puanı önceki yönetmelik ve yeni yönetmelik açısından değerlendireceğim.

ÖDÜL

Eski yönetmelikte başarı belgesi olan bir yönetici için 1/0.36=2.7 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyordu

Yeni yönetmelikte başarı belgesi olan bir yönetici için 1/2 = 0.5 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyor.

Eski Yönetmelikte üstün başarı belgesi olan bir yönetici için 2/0,36 =5,5 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyordu

Yeni yönetmelikte üstün başarı belgesi olan bir yönetici için 2/2 = 1 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyordu

Eski Yönetmelikte ödül belgesi olan bir yönetici için 4/0.36 =11,11 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyordu

Yeni yönetmelikte ödül belgesi olan bir yönetici için 4/2 = 2 sene okul müdürlüğü görevinde geçen süreye denk geliyordu.

 

EĞITIM DURUMU

Eski yönetmelikte üç ve dört senelik üniversite bitiren her bir yöneticiye her sene için bir puan verilirken yeni yönetmelikte bu durum söz konusu değil. Fakat yeni yönetmelikte ikinci bir üniversite bitiren yöneticiler dört puan almaktadır.

Eski yönetmeliği göre yönetim alanında yüksek lisans yapan yöneticilere üç puan veriliyordu. Bu üç puan da 3/0,36 =8,33 yıl okul müdürlüğü hizmet süresine denk düşüyordu.

Yeni yönetmelikte ise yönetim alanında yüksek lisans yapan yöneticilere altı puan verilmektedir. Bu altı puan 6/2=3 yıl okul müdürlüğü hizmet süresine denk düşmektedir.

 

AYNI EĞİTİM KURUMUNA TEKRARDAN YÖNETİCİ OLMANIN AVANTAJI

Eski yönetmelikte ise yine dört puan verilmekteyken bu puan 4/0,36=11,11 yıl okul müdürlüğü hizmet süresine denk düşmektedir

Yeni yönetmelikte ikinci dört yılda tekrar aynı okulunu tercih yapan yöneticiye dört puan verilmekte olup bu da 4/2 = 2 yıl okul müdürlüğü hizmet süresine denk düşmektedir.

Değerlendirme

Ödüller bazında yeni yönetmelik, eski yönetmeliğe göre daha az hizmet yılına eşit düşmektedir.

Eğitim durumu bazında yeni yönetmelik, eski yönetmeliğe göre daha az hizmet yılına eşit düşmektedir.

Yeni yönetmeliğe  göre tekrar kendi okulunu tercih edecek bir yöneticiyi iki sene fazladan okul müdürlüğü yapan bir yönetici geçebilmektedir. Bu durum eski yönetmelikte 11,11 sene hizmet yılına denk geliyordu. 

 

NOT: Ölçüt alınan okul müdürlüğü puanı ikinci dört yıldan sonraki süreler baz alınarak hesaplanmıştır.

Kalın Sağlıcakla....

 

Anıl ESEMEN

08.02.2021

 
Toplam blog
: 14
: 98
Kayıt tarihi
: 06.02.21
 
 

Eğitim üzerine araştırmaları devam etmekte olup yazı yazarak kendini ifade etmeye çalışmaktadır. Ok..