Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

YouTube seçimlerde çok konuşulacak

YouTube seçimlerde çok konuşulacak
 

Ülkemizde ilk kez seçimler YouTube varken yapılacak, bu yeni durum seçim propagandası dönemine başka bir hava getirecek. Partilerin propaganda klipleri kolay yayınlanabileceği bir medya bulmuş olacaklar. Siyasi partilerin YouTube’da yerlerini alabilmek için videoları hazırlayıp kendi web sitelerinde yayınlamaları ve kısa zamanda bunları YouTube’a aktarmaları gerekecek.

Seçim dönemlerinin medyası önce yalnızca gazetelerdi, sonra buna radyo eklendi. Televizyonla birlikte ilk propaganda klipleriyle tanıştık. Özel kanallarla birlikte reklam filmleri seçim dönemlerinde etkili olmaya başladı. Internet’li dönemde ise Internet’i tam olarak kullanmayı başaran bir parti henüz olamadı.

YouTube’a özellikle gençler çok sık uğradıkları için bu durum Internet’i seçim döneminde önemli bir medya konumuna getirecektir.

YouTube’da yalnızca partilerin propaganda videoları olmayacak, çok sayıda korsan propaganda videosu yayınlanacaktır, sanki parti hazırlamış gibi. Partiler bu korsan videolarla savaşmak zorunda kalacaklar. Bunlara partilerin videolarıyla dalga geçen videolar eklenecek, bunlar asıllarından daha çok hit alacaktır.

Bilinen medyada denetimli olarak yürütülen propaganda çalışmalarını Internet ortamında denetimi daha zor hatta olanaksız olacaktır. YouTube’a aktarılan videolarla yapılacak iftira ve karalama kampanyaları partilerin başını çok ağrıtacaktır. Her partinin bu ortamı propaganda amaçlı kullanmak için elemanları olması gerekecektir, bu elemanların aynı zamanda karşı propaganda materyallerini belirlemek ve yanıtlamak için çok fazla çaba göstermeleri gerekecektir.

Partilerin propaganda videolarının hit sayıları partilerin başarıymış gibi basında yeralacak ve partilerin yandaşları kendi videolarının hit sayısını artırmak için büyük bir tıklama yarışına girişecekler, yüzde birkaç oyu olan partilerin videoları en çok tıklanan videolar olacak.

Belki bir akşam haberlerde seçim yasaklarını ihlal ettiği için YouTube’a erişimin yasaklandığını belirten bir YSK bildirisi dinleyeceğiz.

Şu anda YouTube’da arandığında siyasi partilerimizle ilgili çok sayıda video bulunuyor. Seçim döneminde bu sayı büyük hızla artacaktır. Bu seçimlerde partiler arasında bir YouTube Savaşı yaşanacaktır. Bu savaşa hazırlıksız yakalanan partiler seçimlerde kayba uğrayabilir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..