Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

 
Kategori
Haber
 

14 Nisan'da saat 11’de Tandoğan’da tarihe tanık olacağız

14 Nisan'da saat 11’de Tandoğan’da tarihe tanık olacağız
 

1997 yakın tarihimizin önemli yıllarından biriydi ve o yılın önemli tarihlerini derledim (1). Bu tarihlerden ikisini çok iyi biliyordum, bunlardan biri sonra üzerinde çok konuşulan 28 Şubat’dı, diğeri ise sonraki yıllarda o kadar çok konuşulmasa da, çok sayıda tanığı olan bir gündü. 19 Mayıs 1997’de Ankara Hipodrum’da, Zülfü Livaneli konserinde yarım milyon kişiydik. Daha önce büyük kalabalıklar görmüştüm ama o gün bir başkaydı, dolu meydana doğru bir insan seli akıyordu ancak kalabalık değişmiyordu, yalnızca yoğunlaşıyordu. Orada daha önce de Livaneli konserleri olmuştu ama o gün bir başkaydı. O gün yalnızca konser için gitmemiştik oraya, söylenecek sözümüz vardı ve söylemek için oradaydık. Söyleyeceğimizi söyledik ve sözümüzün dinlenildiğini düşündük.

On yıl geçti, bu yıllarda hatalar yaptık, yere yeteri kadar sağlam basmadık, tehlikeleri zamanında göremedik. Görebilsek de biraraya gelemedik. Artık tehlikenin farkına vardık ve tehlikenin farkına varanlar toplanmaya karar verdik.

14 Nisan Cumartesi günü Saat 11’de Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir toplantımız var. On yıl önce olduğu gibi bu yıl da söylenecek sözü olanlar orada toplanacağız ve söyleyeceklerimizi söyleyeceğiz, sloganlarımızla ve yeri geldiğinde sessizliklerimizle. Asıl sessizlik Aslanlı Yol’da başlayacak ve Anıtkabir büyük kalabalıkların büyük sessizliğine tanıklık edecek.

O gün ne kadar çok kişi toplanırsak sesimiz o kadar yüksek çıkacak, sessizliğimiz o kadar güçlü olacak.

19 Mayıs 1997 günü Hipodrum’a gelenler tarihe tanıklık etmiştik, bu Cumartesi Tandoğan’a gelecekler yine tarihe tanıklık edeceğiz.

(1) 1997 yılının önemli günleri: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=34874

(Blogda kullanılan imaj Atatürkçü Düşünce Derneği’nin www.add.org.tr adresinde yayınlanan 14 Nisan afişinin bir bölümüdür.)

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..