Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
İzmir
 

Yunanlılar, İzmir'e hayran kaldılar...

Yunanlılar, İzmir'e hayran kaldılar...
 

Temas Grubu Başkanı, Gazeteci Oktay Ekşi, Üyeler, Nur Batur ve Panagiotis Koliopanos bir aradalar.


Üç gündür İzmir’de yapılmakta olan 6. Türk-Yunan Medya Konferansı’nın Kapanış yemeği, tarihi Asansör’deki restoranda verildi. Türk ve Yunan gazeteciler, yorgunluklarını bu yemekte attılar, daha da kaynaştılar, bir kapanış balosu gibi şen, şakrak ve cana yakın bir atmosferde geçti yemek. Orkestranın çaldığı Türk ve Yunan müzikleri eşliğindeki gece, bir kapanış değil, bir açılış balosu gibi renkliydi

İzmir B.Şehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ev sahipliğni yaptığı tarihi Asansörde’ki yemekte , Yunanistan’ın Ankara B. Elçisi Fotios Xydas, Konsolos Hara Skolarikou, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Kaya, Türk-Yunan Gazetecileri Temas Grubu üyeleri Panagiotis Koliopanos, Yiannis Kakoulidis, Haluk Şahin. Basın Federasyonu Başkanı Oktay Ekşi ve İGC. Ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel’ in yanı sıra Türk ve Yunan Gazetecileri katıldı.

Başkan Kocaoğlu “ Konferansın, Türk-Yunan dostluğu adına faydalı olmasını dileyerek “kadehimi dostluğa kaldırıyorum” dedi.

GECE’DEN KARELER: & Gündüzkü oturumlardan hevesini alamayanlar, panellere, yemekte de devam ettiler. Türk-Yunan Gazeteciler Birliğinin kurulması için çabaların sıklaştırılması üzerinde duruldu.

& Milletlerin yakınlaştırılması işlevini üzerine alan ve 1999 yılından bu yana devam ettiren Temas Grubu Başkanı Oktay Ekşi’nin, Yunanca da bildiği anlaşıldı. Atinalı meslektaşları ile sıkı fıkı idiler.

& Başkan Kocaoğlu, dikkatli bir ev sahibiydi. Hem de örnek bir ev sahibi. Gelenleri tek tek karşılarken, gidişlerinde de asansör başında durarak, tek tek yolcu etti.

&Yunan Gazetecileri arasında, turizm sahillerinden alışkan olduğumuz “en güzel gazeteci” yi seçelim dedik. Her flaş patladığında, Atinalı To Vima Gazetesinden Maria Antoniadon, objektiflerden kaçtı. O bakımdan tek karelik resim çekemedik, topluca çektik. Bunun nedenini de düşünmeden edemedik. “Resmim çıkarsa, annem kızar” havasındaydı.( Daha ilk günden beri hem) Bunu kendisine aynen söyledik. Bir aralık dışarı çıktı, tekrar geldiğinde makyaj tazelemiş döndü. Bu sefer ben mızmızlandım. Böylelikle zahmetlerle kurulan Türk Yunan dostluğu, ilk defa çatlak verdi.. Bunu da kendisine söyleyince, attığı kahkaha, salonu salladı.

& Haluk Şahini çıkışta yakaladık. Dorio Moreno büstü önünde, dostları ile resimlerken. “Burası da önemli bir yerdir” demeyi ihmal etmedi

& Yemek partisi için yer, iyi seçilmişti. Davetliler terastan bul bol gün batımı kızıllıklarını ve İzmir’in gece körfez manzaraları karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Bize de gururlanmak düştü tabi.

& Verilen şarap, mükemmeldi. Herkes neşeliydi.Yunan Büyük Elçisi Fotis Xydas duygulu bir konuşma yaptı: “ Bizi muhteşem olarak ağırladığı ve bizleri bir araya getirdiği için, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederim. On bir yıl önce başlatılan bu temas etkinliklerinin mükemmele gitmesini, örnek aldık. Dolayısıyle de çıtayı yükselttik. Ümit ediyorum, çalışmalarımızın semeresini alacağız”. Dedi

& Yunan B. Elçisi “Başkan Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’i güzelleştirmeye devam etmesini diliyorum” demesi, alkışlandı.

& Yunan misafirler, Asaansör terasından, batan güneşe karşı kadeh kaldırdılar ve İzmir'i, kuşbakışı bir de Asansör'den

seyrederek, İzmir'e hayran kaldılar.

& Berna Karaduman, Atinada uzun yıllar kalmış, şimdi İstanbulda oturan Türk kızı. Bu oturumlar için gelmiş. Teknik koordineleri sağlıyor, danışmanlık yapıyor. Güzelliği ve mütebessim tavırları ile salonda ilgi çekti.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..