Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yurt çapında daha çok temalı gazete çıkarmalıyız

Yurt çapında daha çok temalı gazete çıkarmalıyız
 

Türkiye’de artık temalı yayınların daha da artması lazım. Örneğin neden Türkiye çapında bir “BELEDİYE” gazetesi çıkmaz ki? İyi uygulamaların daha hızlı bir şekilde ülke sathına yayılması ve yöreler arasında hizmet yarışının daha da gelişmesi lazım. Artık hız çağında yaşıyoruz ama bu hızdan yeterince faydalanabiliyor muyuz acaba? Tamam, bazı belediyeler bültenler bastırıyor ama kanımca bu yeterli değil. Ülke çapındaki tüm iyi uygulamaların profesyonel bir mantıkla derlenip toparlanması ve halka ulaşması lazım.

Bizim ülkemizde maalesef gazeteler siyaset ve magazin ağırlıklı. Bu da lazım belki ama bilgi çağında artık bundan sıyrılmamız, iş üretmemiz, bilgiye değer vermemiz, bilgiyi değerlendirip daha farklı bilgiler yoluyla hayatı değiştirmemiz lazım. Bugün çağdaş dünya bu noktada. Ülkemizde sadece Spor ve Ekonomi olarak temalı gazete çıkıyor. Oysa bunları daha da çeşitlendirmek lazım.

Çağdaş dünya, bilgi olarak sektörde çalışanları süreki temalı yayınlarıyla destekliyor. Bugün Batı’daki gazeteler ile Türkiye’de çıkan gazeteler arasında  çok büyük fark var. Fark da baskısında, sunuşunda filan değil, bilgi verişinde, içeriğinde. Batı’lı gazeteler gerçekten halka yenilik veriyorlar, halkı sürekli kaliteli temiz bilgi ile besliyorlar. Bunu da görebildiğim kadarıyla temalı yayınlarına verdikleri özenle sağlıyorlar. Bizde de artık bunların olması lazım. Hangi konuda olursa olsun, temalı gazetelerin artık ülkede çıkması lazım. Belki ilk başlarda haftalık çıkabilir ama zamanla bu yola girildiğinde, daha çok habere ulaşılacağı için  günlük bile çıkabilir. Sayfa sayısının da çok olması gerekmiyor, önemli olan verdiği bilginin, içeriğin kalitesi. 8 sayfa da çıkabilir ama dolu dolu olabilir ve hayatı derinden değiştirebilir. Artık bizim de etkileşimi, demokrasiyi daha çok yaşamamız lazım. Bunun yolu da insanımıza güvenmekten ve bilgi temelli yaratıcılığımızı artırmaktan geçiyor. Yaratıcılığı da farklı bilgi artırır.

Türkiye, dünyada söz sahibi olmak istiyorsa, Dünya'nın sayılı ekonomileri arasına girmek istiyorsa bu zihniyet değişikliğini bir an önce yapmak zorunda. Bence bu temalı gazeteler Belediye Gazetesi, Ulaşım Gazetesi, İletişim Gazetesi, Çevre Gazetesi, Enerji Gazetesi, Gıda Gazetesi, vb.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..