Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yurt çapında sergilerin: "öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye" gerçeği var.

Yurt çapında sergilerin: "öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye" gerçeği var.
 

 

Her yıl Bartın’ın yüz akı ve iftiharı Halk Eğitim Merkezi, bu yıl sonu da taşları yerinden oynattı. Başta  Bartın’ın karakteristik simgesi olan tel işleme olmak üzere diğer el emeği ve göz nuru eserler, sergi halinde ortaya kondu. Halkın beğenisini kazandı.

Halk Eğitimin bel kemiği olan Tuncay Dolanbay’ın dün,   misafirleri vardı açılış merasiminde. Vali Azizoğlu  ve hazır bulunanlar, Belediyenin yeniden yapılandırılan sosyal tesislerinde bir araya geldiler. Kurdeleler kesildi, eserler görücüye çıktı.

Bartın ve çevresinde yetişkin kurs öğretmenlerinin bir yıl boyunca  çalıştırdıkları öğrencilerin  eserleri sergilenirken, rengarenk manzaralar yaşandı. Bir sanat abidesini andıran halı ve kilim dokumaları, nakış, tel kırma, çeyizlikler ve aklınıza ne geliyorsa el emeği  göz nuru sergiye, kurs eğitmenleri de katıldı, yapıtlar sergilendi.

Halk Eğitim Müdürü Dolanbay “ Misyonu farklı yaş ve öğrenim seviyesi değişik insanlar bir araya gelip kurs gördüler. İşte  meydana bu serler çıktı. öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir Açık öğretim faaliyetlerini yürüten kurumumuzda Açık ortaokulda aktif öğrenci 450, Açık Lisede aktif öğrenci bin 800’dür. Toplamda 2 bin 450 öğrenci kurumumuzdan açık öğretim hizmeti almaktadır. Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Halk Eğitim Merkezimizin 2014-2015 Öğretim yılında Haziran ayı itibari ile Bartın Merkez ve köyleri ile Bartın Kapalı Cezaevi’nde açtığı 600 kursa; 6 bin 32'si erkek 7 bin 618'i kadın olmak üzere toplam 13 bin 650 vatandaşımız katılmıştır. Yaz kurslarımızla birlikte bu sayının 14 bini geçmesini hedefliyoruz.” dedi  

Müdür daha sonra sergiye geldikleri için Valiye, yer sağlayıp katkı sağladığı için Belediye Başkanı Akın’a teşekkür etti.Vali ve Beledi Başkanına, kursiyerlere de teşekkür etti 

HAALK EĞİİMİN AÇTIĞI KURS YERLERİNDEN BİR TANESİ DE GÜZELCEHİSARDA. BURADAKİ TURİSTİK LAV  KAYALIKLARINDAN İSTFADE EDİLEMİYOR AMA, DERSANESİ ETRAFA IŞIK SAÇIYOR. GÜZELCEHİSAR MASASI DA VARDI BARTINDAKİ SERGİDE.

.

SERGİYİ İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ DE İZLEDİ. FUAT DURSUN,   - S O L D A - BARTINDAKİ SERGİYİ BEĞENDİ. HEPSİ GURUR TABLOSU DEDİ.

İŞTE KARAIKOCAA GÖLBUCAKLILAR. DİLEK HANAIAM,  GÜZELCEHİSAR KURSUNDAN SORUMLU EĞİTMEN.

. GÜZELCEHİSAR DA KURSUN VERİLDİ YER. KÖRFEZE HAKİM BİR TEPEDE. CİVARAIN KÖY VE MAHALLELERİNDEN ÇOK SAYDA KURSİYER VAR.

GÜZELCEİSAR VE CİVARINDAN GELEN KURSİYERLER BAŞLARINDA EĞİTMENLERİYLE BİRLİKTE.

BARTIN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ DA SERGİYİ BEĞENENLER ARASINDAYDI.

SERGİDEN BİR KÖŞE. HER ŞEY VAR

KURSUN VERİLDİĞİ EVİN BALKONUNDAN KÖRFEZ GÖRÜNÜŞÜ

GÖLBUCAKLILAR KURS  BİNASINA  UZUN GÖNDERLİ BAYRAK ASMAYI DA İHMAL ETMEDİLER.

LAV KAYALIKLARI GÜZELCEHİSARDA. İLERİDE BURADAKİ  KAYALIUKLARDAN TURİSTİN HABERİ OLACAK VE BARATINLI, BURADAN DA EKMEK YİYECEK. ŞİMDİLİK KAYALIKLARININ AKSİ ,SULARA RESMEDİLMİŞ. vE SULAR DA BİZE BAKIP GÜLÜMSÜYOR. FIRTINALI HAVALRDA KAYALIKLARI SIYIRARAK ESEN RÜZGARIN DİLİNDE SERZENİŞLER VAR. KULAKLAR DUYSUN İSTİYOR TABİAT DA.

TUNÇ VE AZİZOĞLU BİRLİKTE KESTİLER KURDELEYİ EŞLERİYLE BİRLİKLTE.

SERGİ ÇOK ZENGİN

İŞTE GÜZELCEHİSAR  STANDI. BAŞINDA DA DİLEK GÖLBUCAKLI  - ÜST VE ALTTAKİ RESİMLER -

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..