Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Haber
 

Yurtdışından gelen 'cep' telefonlarından 100 TL harç alınacak

Yurtdışından gelen 'cep' telefonlarından 100 TL harç alınacak
 

Artık yurt dışından getirilen cep telefonlarından 100 TL harç alınacakmış. Eğer bu sistem pasaporta işletmek gibi bir uygulamaya son verecekse bence harika olur. Zira o kadar çok insan var ki yurt dışından getirdiği telefonunu pasaporta işletmek için pasaportlu insan arıyor. Çoğu telefon da pasaport bulunamadığı için kullanılamıyor.  Bu konuda insanlar arasında da dargınlıklar olabiliyor.

 
Eğer bu harç işi bu sorunu kökten çözecekse bence harika olur. Tabii bugüne kadar alınmayan paranın alınması da belki sıkıntı yaratabilir ama o noktada da alıcı kar etmese zaten bu telefonu almaz. Her koşulda devlet, sonuçta ülkeye giren mallardan vergi alacaktır. Ancak vergi demişken telefonlardan alınan vergi konusunda da biraz insaflı olmalı. 100 liralık telefon faturasının yarısı vergi oluyorsa bunda da abartıya kaçmamak lazım. İnşallah bir gün bu iletişim vergileri de düşer. İnsanlar rahatça konuşabilir, internette gezinebilirler.
 
İnsanlar ülkeye bir yenilik getirirlerse, bence bunu zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak lazım. 
Japonya, Çin, uzak doğu ülkeleri zamanında hep böyle yapmadılar mı? Ülkelerini kalkındırmak için yaptıkları çabaları hep okumadık, duymadık mı?
 
Bence idare yeniliklere açık olmalı ve vatandaşa ülkeye yenilik getirmek için, en son teknolojiyi
getirmek için teşvik edici bir politika izlemelidir. Bu bugün cep telefonu ile başlar, yarın fotoğraf
makinesi, dizüstü bilgisayar, ipad filan, hizmet vbg. devam eder. Sonuçta kazanan hem ülke insanı hem de rekabet olur.
 
Ülke maliyesi de hem vatandaşların sorununu çözen hem de devlete gelir getiren uygulamalara yönelmesinde fada var. Örneğin yine geliri yılda 88 bin lirayı aşan vergi mükelleflerine kira geliri istinası sağlanmayacak olması da bence adil bir uygulamadır. Sonuçta parası fazla fazla olandan vergi alınması hem daha gerçekçi hem de daha adildir.
 
--**--
 
 
 
Yurtdışından gelen 'cep'ten 100 TL alınacak
 
Maliye Bakanı Şimşek, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 TL'lik harç alınması uygulamasına geçileceğini söyledi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tasarruf Teşvik Paketi kapsamında yaptığı açıklamada vatandaştan yersiz tahsil edilen vergilerin bundan sonra faiziyle geri ödeneceğini söyledi. Şimşek sigarada yeni bir vergi modeline geçileceğini, yurtdışından getirilen cep telefonlarından da ek harç alınacağını açıkladı.
 
 
Şimşek, "Bundan sonra mükelleften fazla ya da yersiz vergi tahsil edilirse, faiziyle geri ödenecek... Vatandaştan alınan fazla ödeme idareden kaynaklanıyorsa ilk tahsil gününden itibaren faiz uygulanarak geri ödenecek" dedi.
 
 
Şimşek'in yaptığı diğer önemli açıklamaların satır başları ise şöyle: 
 
-Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 TL'lik harç alınması uygulamasına geçilecek.
 
-Yeni Teşvik Sistemi ile ilk kez hizmet ihracını teşvik edecek mekanizmalar getirilecek.
 
-Geliri yılda 88 bin lirayı aşan vergi mükelleflerine kira geliri istisnası sağlanmayacak. 
 
-Tütün mamüllerinin vergilendirilmesine yönelik, paket başı maktu vergi uygulamasını da içeren yeni bir model getirilecek. Ancak bu değişiklik vergi yükünde herhangi bir artış yaratmayacak.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..