Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Yürüyoruz Ama Nereye?

Yürüyoruz Ama Nereye?
 

Belki de şuan çalıştığınız iş yerinden okuyorsunuz beni. Belki de evde oturmuş iş ararken... Belki 5-10 yılldır iş hayatında savruldunuz, belki de yeni mezunsunsunuz. Her ne iseniz bu iş hayatı dediğimiz dünyada hislerimiz ortak. Ne yazık ki herkes sevdiği işi yapmıyor. Ya da sevdiği bir bölüm okumuyor. Bir yerlerde yer edinmeye çalışıyoruz.

İşte aslında olay burada başlıyor. Yer ediniyoruz edinmesine de doğru yerde miyiz? Değiliz gibi hissediyoruz. Hatta belkide biliyoruz. Eminiz. Ama kaçımız cesaret edip olması gereken yer için adım atabiliyor ki? Sorumluluklarımız var değil mi? Ödenmesi gereken faturalar, kiralar, istediğimizi alabilmemizi sağlayan ekonomik özgürlüğümüz, hatta ''akrabalar'' arasında işsiz anılmamak... Dış dünyayı çok umursuyoruz sevgili okur.

İnsan hayallerini gerçekleştirebildiği kadar mutludur. Başarılıdır. Hep söyleriz ''Hayat çok kısa'' diye. Evet  gerçekten kısa. Hayatını idame ettirmek için para kazanmak zorundasın burda hemfikiriz. Zaten seninde amacın daha çok kazanıp rahat edecek yaşam standartlarına ulaşmak değil mi? Bu standartlara başarılı olarak ulaşabilirsin. İnsan en iyi yapabilidiği şeyi yaptığında başarıyı yakalar. Varsa aklında bir iş, bir fikir, bir girişim  vs. gerçekleştir. Bazı şeylerin içinde kalması kadar kötü bir şey yoktur. Yap. Zaten düşündüğün şeyde başarılı olacağını, yapabileceğini bilmesen düşünmezdin. Bazı şeyler işarettir. Takip et. Ne zaman cesur olacaksın ki? 80 yaşında mı? Tabi varsa ömrün :). Diyorsan ki '' ben şuan ki işimden hayatta ayrılamam'' ayrılma zaten. Ama aklındaki fikire de vakit ayır. Akşam eve gidip yemeğini yedikten sonra tv izleme mesela. Ya da izledin diyelim yatağa 1 saat erken git. Fikrinle ilgili araştırmanı yap. Yapmak istediğin iş ile ilgili bir şeyler oku. Sadece cesaretini topladığında adım at. Gerisi gelecektir zaten.

Hayallerinize ulaşmanız dileğiyle,

 

 
Toplam blog
: 2
: 163
Kayıt tarihi
: 18.10.18
 
 

Kendime Notlar. Yazmayı sever, konuşmayı bilir, üretmeye bayılır, hele ki araştırmaya müpteladır...