Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yüzdeki Tüyler için Nohut Maskesi

Yüzdeki Tüyler için Nohut Maskesi
 

İstenmeyen tüyler genel sorunumuz ama yüzdeki tüyler göz önünde olduğundan daha da sevimsiz olabiliyor. Hormonal bozukluklar, genetik yatkınlıklar veya tüy renginden kaynaklı yüzde tüylenmeler sosyal hayatta özgüvenimizi etkileyen birer sorun olarak karşımıza çıkabilir.
 
Tüyler ile ilgili kişisel görüşüm kişinin kendini rahat hissetmesi yönünde. Kişisel bakıma özen gösteriyoruz ama vücudumuzu olduğu gibi kabullenmek de bize kalmış. Kendimizi nasıl rahat hissediyorsak o şekilde hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.
 
Şimdi gelelim yüzdeki tüylerden nasıl kurtulacağımıza. Yüzünüzdeki tüyleri almak için epilasyon, ağda, iple alma ve cımbız gibi yöntemler en bilinenleri. Ancak yüzdeki tüyleri almak için kullanılabilecek bir yöntem daha var. Nohut unu maskesi.
 
Yüzdeki tüyler için nohut unu maskesi tarifi
1 fincan nohut unu
2 tatlı kaşığı zerdeçal
Süt
 
Bir kasede nohut ununu ve zerdeçalı iyice karıştırın. Üzerine karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın ki topaklanma olmasın. Ardından kek hamuru kıvamına gelen karışımı dudak üstü yani bıyık ve yüzünüzdeki istenmeyen tüylerin üzerine sürün.
 
Karışım kuruyana kadar bekleyin. Ilık su ile durulayın. Havlu ile pat pat yaparak kurutun. Yüzdeki tüyler için nohut unu maskesi tarifi haftada birkaç kez uygulanabilir.
 
Yüzdeki tüyler için nohut unu maskesini yaparken tahriş, kızarıklık, kaşıntı gibi sorunlar yaşarsanız en hemen yıkayın ve nemlendirici sürün.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..