Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Zaferin formülü

Zaferin formülü
 

Saunders’ın son dakika golüyle Fenerbahçe’yi yıkan Galatasaray’ın hocası Souness, dev bir Galatasara


Galatasaray yönetim, teknik ekip ve futbolcuların tek yürek olup zaferin formulunu aradıklarını, ama yine de bazı eksikliklerin olduğunu görüyorum. Peki neden? Nedenlerini görelim.

ZAFERİN?FORMÜLÜ
1 Oyun sistemi kesinlikle değişmeyecek. Sarı-kırmızılı takım bazılarına riskli gibi görünen 4 hücumculu oyunu yine tercih edecek. Bu da beraberlikten çok kazanma planı içinde olduğunu gösteriyor.

- Bu iyi bir gelişme ama orta saha ve defans kurgusu istenilen düzeyde değil. Servet ve Gökhan Zan patlayacak bomba gibiler, umarım bu maçta beni şaşırtırlar. Ayrıca Servet gol atma hevesini bırakıp, tamamen defansa odaklanmalıdır. Yine de oyun sistemini aynen uygulamak rakipten kormadığımız anlamına gelir. Ve diğer Teknik ekiplerin yaptığı hataları yapmamış olurlar.

2 Kritik viraj için de kamp uygulanmayacak. Rijkaard, olası bir kampın futbolcuların bu sezon edindikleri alışkanlıkların bozulmasına ve dolayısıyla gerilmelerine yol açmasından çekindi.

- Futbolcuların alışkanlıklarının bozulmaması ve gerilmelerine yol açan etkenlerin oluşmaması güzel bir düşünce ama bizim futbolcularımız yalnız olduklarında daha dirençsiz olurlar, o yüzdendir ki; tarih boyunca biz birbirimizden güç alarak zaferlere ulaştık, genel olarak Türk milletinin tekniğinin az olduğunu ama savaşma ruhunun hep üst düzeyde olduğunu görürüz. Moral motivasyonumuz yüksek olursa yapamayacağımız, üstesinden gelemeleyeceğimiz bir şey olamaz. Futbolcuların kampa girmemesinin bizim için önemli bir handikap olduğunu düşünüyorum.

3 Arda-Baros ve Gökhan Zan gibi oyuncular Dinamo Bükreş maçında dinlendirildi. Sabri, Keita ve Ayhan ise skor garanti alındıktan sonra kenara alındılar.

Gökhan Zan'ın yine dinlenmeye alınmasını, hatta uzun bir süre dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. :)

4 Başta Arda Turan olmak üzere, Ayhan ve Emre Aşık gibi takımın kaptanları, sürekli olarak yeni transferler Keita, Elano ve Franco’yla toplantılar yaparak Fenerbahçe maçının önemini anlattılar.

- Ayhan, Emre Aşık ve Arda'nın ne kadar baskı altında olduklarını bu hareketlerinden anlayabiliyoruz. Onlar bu baskıyı kaldıramazlarsa sonuç hüsran olur. Umarım maçın önemini anlatacağız derken Keita, Elano ve Franco'yu da strese sokmazlar. Bence bırakın onlar oyunlarını oynasınlar. Böylesi daha iyi olacaktır.

5 Yönetim prim konusunu gündeme almayarak, futbolcuların aşırı motivasyonunun önüne geçti.

- İyi bir düşünce.

6 Florya ziyaretlerini sıklaştıran futbol komitesi üyesi Haldun Üstünel, futbolcularla bire bir görüşmeler yaparak, tribünlerin tahriklerine kapılmamalarını istedi.

-Haldun Üstünel'in daha soğuk kanlı olmasını tavsiye ederim. Zira bu toplantılar futbolcuları motive yerine yine strese sokacaktır. Galatarasay, Galatasaray gibi oynadığı sürece, sadece futbolu düşündüğü sürece bu maçı kazanmamaları için hiç bir neden yok. Rahat oynasınlar yeter. Dokuz yıldır rahat olamadığımız için, kendimizi futbola veremediğimiz için yenemedik.
Ayrıca; Rijkard'ın Galatasaray için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Umarım eğlenceli bol gollü ve galibiyetin Galatarasay'ın olduğu bir maç izleriz.


 
Toplam blog
: 11
: 776
Kayıt tarihi
: 10.09.09
 
 

15 Şubat 1983 gecesi; Çankırı'nın şirin ama bir o kadar da korkutucu kasabası olan Yaylakent'te düny..