Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Zaman geçerken, bir anılar kalır geriye acıları, hüzünleri.

Zaman geçerken, bir anılar kalır geriye acıları, hüzünleri.
 

bırak zamanı saatte kalsın


Zaman geçerken,

Bir anılar kalır geriye

Acıları,

Hüzünleri.

Bir de

Güzel gözlerin

Sevgi dolu bakışları

Zaman sürekli esen bir rüzgâr gibidir, geçerken bizden de bir şeyler alarak gider. Sonra aynalar bize gösterir, kırışıklıklar, saçlardaki aklar, bizden alıp götürdüklerini zamanın. Aristo’nun dediği gibi ‘’zaman var olan şeyler sınıfına mı aittir yoksa var olmayan şeyler sınıfına mı aittir?’’ Hala cevaplanamayan bu soruyla bilim insanları uğraşırken bizler zamanın değişimle ilgili olduğu gerçeğini yaşıyoruz. Zaman içinde bir şeyler değişir ve dönüşürler.

Şunu iyi biliyoruz ki saatler geriye doğru çevrilemezler ileriye doğru ilerlerler. Büyük patlamadan beri zaman hep ileri doğru akar. Zaman geçerde hayatımızdan, hayatımız nasıl geçer zamandan. Anılarımızdadır geçen zaman ne kadarını hatırladığımızdır yaşadıklarımız. Ne zamanın seni esir almasına izin ver ne zamanı kontrol etmeye çalış, bırak aksın zaman, istersen kırlaşsın saçların geçsin sonbaharlar. Yürü üzerinde dökülen yaprakların dinle hışırtısını bir aşk şarkısı dinler gibi. Doğanın sarararan renklerini sevdanın sarı saçlarının salınışı gibi seyret. Her gün batımını tükenen bir gün gibi değil yeni doğacak güne yelken açar gibi seyret. Yudumla şarabını ay ışığının gizemli karanlığında. Bardaktan boşanırcasına yağsa da yağmur, bırak ıslatsın seni iliklerine kadar, hisset sevgilinin tenine dokunur gibi. Rüzgârında kokla geçen zamanın anılarını, Rüzgârında kokar tatlı anıları sonbaharın. Doğa kapladığında beyaz örtüsünü sen baharı düşün papatyalarla kaplansın düşlerin. Dal düşlerine, denizin serin sularına atlar gibi, tut elinden sevgilinin yıldızlar üzerinde dans et, bütün çiçekleri dök yollarına, en güzelinden kondur saçlarına. Korkma hiç değişmez düşlerde zaman. Mekanın da zamanın da kralı sensin düşlerin.

Zaman bazen hızlı bazen yavaş geçer. Bir algıdır zaman aslında geçişi hep aynıdır. ’’Beynimizde bulunan striatum nöron tabakası zamanın bulunduğu yerdir. Hayat heyecan verici olduğunda deneyimleyecek çok şey bulunduğunda; beynimizde bu yüksek sinyal seviyesinin uzun zaman dilimlerine karşılık gelmesini düşünmektedir.’’(Michael Brooks)

Zaman akıp giderken, zaman değil paylaşılan hayatımızdır zaman. Güzelliklerle, sevgiyle paylaş anlarını değerli olan zaman değil sana kattığıdır anların. Bakıp geçeriz çevremize neler geçer hangi güzellikleri kaçırırız. Unutmayın hayattan aldığınız hazdır zamanın uzunluğu        

Özkan ŞANAL

 
Toplam blog
: 29
: 495
Kayıt tarihi
: 11.08.16
 
 

Anadolu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Karekter ve Değerler Eğitim..