Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Dostluk
 

Zarafet

Zarafet
 

Burada yazan herkesin şüphesiz bir MB ile tanışma öyküsü vardır. Benim öyküm; tanışıklığımızın neredeyse 20 yıla dayandığı, değerli H. Hüseyin Dulun arkadaşımın ayaküstü bir sohbet sırasında MB'den söz etmesiyle başladı. Kendi bloglarının linkini verdikten sonra, beni de üye olmam konusunda heveslendirdi. Bu konuda hakkını her zaman teslim ettim, edeceğim de.

Hüseyin bey; klasik müzik ve mutfak tutkunu biridir. Bu iki sevdasını yakın bir zamanda ' Müzik Mutfağı ' adını verdiği şirin bir ortamda birleştirdi. Antalya'da yaşayan MB yazarları o ortamın güzelliğine MB toplantılarında tanıklık ediyorlar hep. Benim şansım aynı semtte yaşıyor olduğumuz için daha fazla. Ne zaman torunumla dolaşmaya çıksak Hüseyin beyle ve melek huylu eşi Mahi'yle sohbet etmek için mutlaka uğrarız o şirin ortama. Müzik Mutfağı'na bitişik marketlerindeki dergilere bakmak torunumun en sevdiği şeylerdendir. Dün, epey bir aradan sonra, hem dergilere bakmak, hem de sohbet etmek için uğramıştık torunumla.

Kapıdan girmeden önce dergileri inceliyorduk ki, önce Mahi gülümseyerek geldi yanımıza, ardından Hüseyin bey. Hüseyin beyin elinde iki minik bayrak vardı; biri ay-yıldızlı, diğeri de hem ay-yıldızlı, hem de Atatürk'lü. 19 Mayıs günü torunum için nasıl bayrak arayıp bulamadığımı ve üzüldüğümü ' Cambaz Boncuk ' başlıklı bloğumda anlatmıştım. Hüseyin bey o bloğumu okuyunca hemen iki bayrak ayırmış torunuma. Üstelik benim özellikle vurguladığım Atatürk'lü bayrağı da ihmal etmemiş ve her iki bayrağı birbirine bağlayarak üzerine not düşmüş, torunuma ayırdığını belirterek. Tabii inceden de sitem ettiler, neden bayrak ararken kendilerine uğramadığım için, haklılardı da:)

Bu davranışın adı nedir, biliyor musunuz? Zarafet! Hadi diğer söylenişiyle de yazayım; İncelik!

Onca işlerinin arasında, o iki güzel bayrağı; bayrak bulamamaktan dolayı yaşadığım hayâl kırıklığını onarmak için, torunumu mutlu etmek için 10 gün boyunca saklamışlar iş yerinde. Yıllar içinde tanışıklıktan dostluğa böyle dönülüyor işte. Dostluk sözle olmuyor, eylemle oluyor. Dostluğu en iyi besleyen, pekiştiren de bu tür incelikli davranışlar oluyor tabii.

Burada, huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istedim Hüseyin beye ve sevgili Mahi'ye. Son günlerde yaşadığım en hoş, dostluğun içtenlikli tadını alabildiğim en şirin olaydı bu.

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..