Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zayıflamanın yolları nelerdir? Sağlıklı zayıflama yöntemleri

Zayıflamanın yolları nelerdir? Sağlıklı zayıflama yöntemleri
 

zayıflamanın yolları


Zayıflamanın Sağlıklı Yolları Nelerdir?

Kimi zaman depresyon sebebi olarak kimi zaman da strese dayalı şişkinlik olarak adlandırılan kilolar, her bünyenin derdidir. Kilolu olmasına rağmen kendisiyle barışık insanlar da yok değil. Ancak kiloları nedeniyle yaşadığı zorluklarla daima mutlu olabilmek bir yetenek olsa gerek. Fazla kilolarından şikâyetçi olan herkes aslına bakarsanız aynı şeyi yapmamalı. Çünkü kilo problemi her bünyede farklı farklıdır. Kimisinin bağırsaklarındaki problemden dolayı fazla kiloları vardır, kimisinin de genetik bir hastalığı vardır. Zayıflamanın yolları için size en ideal yöntemi uzmanlar söylerler. Ancak ideal ölçüde olabilmek için bazı yollar da söz konusudur.

İdeal bir vücuda sahip olabilmek için ilk yapılması gereken düzenli ve dengeli beslenmektir. Bir günün 3 öğününü de düzenli ve dengeli bir şekilde beslenerek geçiren kişiler, zayıflama yolları için en önemli adımı atmış olurlar. Ek olarak günde 3 ile 5 tane aralığında elma tüketmek, sindirimi kolaylaştıracağından, zayıflayabilmeniz için bir diğer ideal yöntemler arasında sayılabilir. Ayrıca yapılacak olan bu yöntemler tamamen doğal olduğundan vücudunuzun diğer bölgeleri için de faydalı olacaktır. Zayıflamanın yolları arasında bir diğer yöntem ise lifli yiyecekler tüketmektir. Lifli yiyecekler bünyenizde tokluk hissi uyandıracağından büyük fayda sağlamaktadır. Sindirime de büyük katkıda bulunan lifli yiyecekler, sağlığınız açısından da büyük önem taşımaktadır. Süt ve yoğurt tüketiminize de dikkat etmelisiniz. Yarım yağlı süt ve yoğurt tüketmeniz sizin için iyi bir tercih olacaktır. Ne kadar az yağlı yiyecek tüketirseniz, zayıflama yolları konusuna o kadar dâhil olmuş olursunuz.

Yağlı yiyecek denildiği zaman akla ilk gelen fast food ürünlerdir. Çok mecbur kalmazsanız eğer fast food tüketmemelisiniz. Çünkü fast food ürünler midenize şişkinlik sağlayarak tokluk hissi uyandırır. Ancak bu his kesinlikle sağlıklı değildir. Hızlı zayıflamanın yolları arasında tüketmemeniz gereken en önemli besinlerden birisidir fast food. Tüketilmemesi ya da az tüketilmesi gereken bir diğer besin ise ekmektir. Ekmek, sindirim açısından zor bir besin olduğu için zayıflamak isteyen kişilere kesinlikle tavsiye edilmez. Zayıflamanın yolları için en ideal bir diğer yöntem ise düzenli olarak balık tüketmektir. Haftada en az iki kez balık tüketmeniz, vücudunuz açısından büyük önem taşır. Çünkü balık, sağlıklı bir şekilde sizde tokluk hissi uyandırır. Zayıflamanın yolları için altın kuraldan bahsetmek gerekirse eğer o da düzenli egzersiz yapmaktır. Düzenli olarak her gün yapacağınız egzersizler sayesinde vücudunuzun yağ yakımı kolaylaşacak ve daha hızlı zayıflamış olacaksınız.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..