- Kategori
- Beslenme / Diyet
Bahar diyeti

BAHAR DİYETİ
Yılın en çok hasta olunan mevsimidir. İlkbahar da metabolizma hızı değişir , bağışıklık sistemi zayıfladığı için enfeksiyonlara açık hale gelir ve sık sık hastalanırız. İlkbaharda soğuk kış aylarından çıkarken vücut direncimizi arttırmaya yönelik beslenmemizde fayda bulunmaktadır.
İlkbahar‘da sağlıklı beslenmek için nelere dikkat etmeliyiz ?
1-C VİT. :Güçlü bir antioksidandır, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağ dokusunu korur ,diş etlerinin korunmasında yardımcıdır, bitkisel kaynaklı demir emilimini arttırır. Özellikle günlük 1 paket sigara içenler çok dikkatli olmalı ve çok daha fazla C vit. almalıdır.
C vitamini: turunçgiller, kırmızı ve yeşil sivri biber, kivi, maydanoz, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunmaktadır.
2-A VİT. : C vitamini kadar önemlidir ve antioksidan özelliği de bulunmaktadır. A vitamini havuç, domates, kabak, ıspanak, karaciğer, kavun, kaysı, marul da bol miktarda bulunmaktadır.
3-OMEGA-3 :Haftada 2 gün omega-3 ‘den zengin olan balığı mutlaka tüketmelisiniz. Balık yapamıyorum diyorsanız ton balığı tüketebilirsiniz.
4-UYKU :Günlük 7-8 saat uyumaya vücut direncinizin düşmemesi için özen göstermelisiniz.
5-ÖĞÜN SAYISI VE KAHVALTI :Günde 6 öğün az az ,sık sık beslenmeye ve güne mutlaka kahvaltı ile başlamaya özen göstermelisiniz.
6-SU TÜKETİMİ :Her gün mutlaka 2-2,5 lt su tüketmelisiniz.
7-KURUBAKLAGİLLER :Haftada 1-2 gün bile olsa kurubaklagil tüketmek sizin lif ve protein açısından kaliteli ve sağlıklı beslenmenize destek olacaktır.
Bir ömür boyu sağlık diliyorum
Diyetisyen Neslihan AKTEPE
Diyetisyen Neslihan Aktepe-Facebook
Dyt.neslihanaktepe-twitter
Dytneslihanaktepe-ınstagram