Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fütürist Ufuk Tarhan M-GEN.biz

http://blog.milliyet.com.tr/futurist

08 Şubat '09

 
Kategori
Futurizm
 

Zeitgeits Türkiye Facebook Gurubu

Zeitgeits Türkiye Facebook Gurubu
 

ZEITGEIST


Facebook gurubunun giriş yazısı aşağıdaır. Devamını linkten takip edebilirsiniz.

http://www.facebook.com/group.php?gid=34633113393

Bu grubun amacı, "the Zeitgeist Movement" ile eş zamanlı şekilde, "Zeitgeist the Movie" ve "Zeitgeist: Addendum" belgesellerini insanlara yaymak, belgesellerden edindikleri bilgiler doğrultusunda bir araya gelmelerini mümkün kılmak ve bu bilgileri yorumlayıp tartışarak yeni açılımlar ortaya koymalarını sağlamaktır.

Belgeseller, barındırdığı çarpıcı bilgiler ve entelektüel altyapısı sebebiyle, özellikle üniversite öğrencileri tarafından gözardı edilemez değerdedir. Bu yüzden, gruba üye olan, yurdun çeşitli üniversitelerinde öğrencilik hayatını sürdüren arkadaşların, belgeselleri izleyip, ardından eğer içlerinden paylaşmak gelirse bizimle irtibat kurmaları birincil arzumuzdur. Yurdun tüm üniversitelerinden ve diğer eğitim kurumlarından, belgesellerin gönüllü dağıtımını yapabilecek "Görevli" (Officer) ler arıyoruz. Bizimle irtibata geçmekten sakınmayın, herhangi bir örgüt, kuruluş veya partinin üyesi değiliz.

Ayrıca belgesellerle ilgili aklınıza takılan soruları ve dikkatinizi çeken ayrıntıları, grubun tartışma kısmına aktarmanız, bilgi paylaşımı açısından önemli olacaktır.

İkinci belgesel olan Zeitgeist: Addendum'da belirtilen http://thezeitgeistmovement.com/ internet adresini ziyaret edin, isminizi ve mail adresinizi girerek kaydolun ve 15 Mart 2009 tarihinde ZDAY ismiyle adlandırılan, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük ve anlamlı protesto eylemi için hazırlanmaya başlayın.

"Together we stand, divided we fall"
Zeitgeist Türkiye Facebook Grubu

Not: "Together we stand, divided we fall" dizesi, Pink Floyd'un the Wall albümündeki "Hey You" isimli parçasının son dizesidir ve, "birlikte direniriz, bölünürsek düşeriz" gibi bir anlam ifade etmektedir.
 
Toplam blog
: 47
: 3437
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

Türkiye'nin ilk Fütürist şirketi M-GEN Gelecek Planlama Merkezi'nin kurucusuyum. Kurumsal, kişisel g..