Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zeki Alasya'yı da kaybettik

Zeki Alasya'yı da kaybettik
 

Bazı insanlar vardır, sanki hiç ölmeyecekmiş gibidir. Bazı insanlar, bazı sanatçılar vardır topluma mal olmuşlardır. İşte onlardan biri de Zeki Alasya idi. Kendisini ne yazık ki bugün yitirdik, Türk tiyatro ve sinema dünyasının eşi zor doldurulacak bir değerini kaybettik. 

Zeki Alasya, benim çocukluk çağımının komedyeni idi. Metin Akpınar ile müthiş bir ikiliydiler. Devekuşu kabare harikaydı, tiyatro dünyamızda çok alkış alan bir şovunu sergilemişlerdi. İnsanlığın lüzumu yok, Yasaklar, Aşkolsun gibi büyük  beğeni alan eserleri bizlere kazandırmışlardı. Haldun Taner gibi bir büyüyü bizlere aktarmışlardı. Yetmişli yıllarda sinemada yerli sinema olarak izlediğim enderlerdendiler. Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar gibi filmlerinde çok güldüğümü hala hatırlıyorum.

Zeki Alasya, sevilen biri idi. Tıpkı Kemal Sunal gibi. O Türk tiyatroculuğu ve sineması için herşeyini vermiş, örnek olmuş biri oldu. Günümüz TV ekranlarında da sevilen bir çok dizide rol almış, üretken biri idi.

Onu bence genç yaşta ( 72 yaşında ) kaybettik. Metin Akpınar gibi, merhum Kemal Sunal gibi bizleri güldüren, güldürürken düşündüren bu toplumun muhteşem insanlarındandı. Değerlerimiz bir bir giderken,  bizlere düşen onları gelecek nesillere aktararak toplum içinde yaşamalarını sağlamak olmalı.

Uzun laflara gerek yok, hepimiz bir gün öleceğiz. Sonsuza kadar yaşam yok. Değer olmak kolay değil, geçmiş mirasımıza sahip çıkmalıyız. Bizleri düşündürdüğün, güldürdüğün, duygulandırdığın için kucak dolusu saygılar Zeki Alasya, huzur içinde yat...

Arda Turan'ın twiti ile uğurluyorum; Biz sayı saymayı, nerede kaldığımızı unutup her seferinde baştan başlamayı senden öğrenmiştik. Nur içinde yat büyük usta Zeki Alasya.

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..