Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '14

 
Kategori
Dünya
 

Zenciyi kadına paspas yapmak

Zenciyi kadına paspas yapmak
 

Google


Obama’nın (bayan) Clinton karşısında içine düşürüldüğü durum, tam da bu oldu.

Haber şu:

“ABD’nin New Hampshire Valisi Maggie Hassan, Amerikan Türk Kültür Merkezi New Hampshire davetlisi olarak Türkiye’deydi. ...  Hassan’a göre ABD, 2016’daki seçimlerde kadın bir başkan aday için hazır.”

http://www.zaman.com.tr/magazin_abd-kadin-baskan-adayi-icin-hazir_2227507.html

Alıntıları bitirdik, şimdi yorumlar:

Obama başa geçince, kendisi bir Demokrat olmasına karşın, bazı Cumhuriyetçi eski bakanları görevden almamıştı. Böylelikle de, şahinlerin kırık ayaklı olarak göreve devam etmektense, Demokrat’ımsı bir zenciyi paspas-şahinimsi yapmayı tercih ettikleri ortaya çıktı. Öyle de oldu zaten: ABD ve Obama, hala Afganistan’da, oysa seçim sözü bunun tersi idi.

Bayan Clinton, bay Clinton’u paspas yapmış da, yani Monica olayını bizzat kendisi ortaya çıkarmış da olabilir. Böylelikle bayan Clinton, Cumhuriyetçiler’in başa geçmesini sağlayarak, Demokratlar’ın içinde, şahin bir gölge-uykuda ajan olarak kalabildi.

Olayın televizyon haberinde ise, Türkiyeli kadınlar, durumdan Türkiyeli kadınlar için öğrenecekleri olduğunu, çünkü Batı’nın Doğu’dan / TC’den bu konuda önde olduğunu beyan ettiler. Yani, bu kadar gönüllü sömürgeleşme ve paspas olmak arzusu  olabilirdi doğrusu.

Bu durumda asıl gerçek şu:

Marjinal / azınlık olan ya da öyle geçinen farklı gruplar (eşcinseller, biseksüeller, vd) birbirlerine karşı hoşgörülü falan olmadıkları gibi, bu birbirini paspas yapma veya altta kalanın ezilmesi olayını, lümpen banolojik apolitiklik düzeyinde sürekli icra ederler.

Bu, şuna benziyor: Dünya’nın ve TC’nin en ünlü transseksüelinin televizyonda ‘Allah’a şükür Müslüman’ım’ deyip, ateistleri (özellikle de transseksüel olanlarını) paspas yapmasına...

Bu arada, başlığa dikkat: Kadın başkan değil, kadın başkan adayı. Elhamdürüllah feministiz eyvallah, gibi bi şii...

Bu arada halihazırdaki ilk zenci ‘first lady’ Michelle Obama da, ABD’nin kadın başkana hazır olduğunu düşündüğünü açıklamış ama epeyi önce:

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/130899-michelle-obama-abd-kadin-baskana-hazir

Acaba bayan Obama, ilk kadın başkan adayı olmayı hiç düşündü mü?

Bizcesi bayan Clinton, serçe bayan Obama’yı bir şahin olarak çıtır çıtır yer. Kemiklerini de duşa istifler.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..