Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Zengine ucuz et, fakire bol cenaze!

Zengine ucuz et, fakire bol cenaze!
 

Görsel internetten alınmıştır...


Et ve Süt Kurumu, alınan karar doğrultusunda, mağazalarında satılan et ürünlerinde ortalama yüzde 5 oranında indirime gitti. Bu haberi basından öğrendik, sevindik. Öyle ya, daha ucuza et tüketebilecektik. Fakir fukaranın evine de et girebilecekti.

Derhal bir araştırmaya girdim. ESK mağazalarının nerede olduğunu öğrenmek için internet üzerinden ESK’nın sayfasına girdim.

O da ne!

İzmir’de kurum mağazası yok.

Biraz daha bakınınca İzmir’de üç tane Franchisee Mağazalarının bulunduğu ve onların da Üçyol, Karşıyaka ve Balçova’da olduğunu gördüm. Yani alt gelir gurubunun ulaşma olasılığının çok zayıf olduğu yerler.

Bildiğim bazı illerde de genel olarak gelir seviyesinin yüksek olduğu yerlerde açılmış mağazalar olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. İstisnaları da vardır belki ama istisnalar da kaideyi bozmaz

Türkiye genelinde onaltı Kurum Mağazası ve elli altı tane de Franchisee Mağazalarının olduğu kurumun sayfasında görülüyor. Türkiye’de bulunan il sayısından daha az satış mağazaları var demek ki. Bu da halka ucuz et satıyoruz söyleminin sadece bir aldatmacadan ibaret olduğunun göstergesidir.

Alt gelir gurubunda olan insanlarımızın bu ucuz et fiyatlarından pek faydalandığını, faydalanacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Zaten yapılan indirimler ürünlere ancak ve ancak bir lira civarında yansıyor. Bu durum da alım gücü olan için zaten anlam ifade etmez. Piyasayla karşılaştırınca hayli fark var ama alım gücü olmayan insanların ulaşabilme şansı yok.

Alım gücü olmayanların evine indirimli et ürünleri girmiyor ama şehit cenazeleri eksik olmayacak bu evlerden. Üstelik daha fazla evlatlarımızın feda edileceğini de duyduk en yetkili ağızlardan. Zengine ucuz et, fakire bol cenaze...

Adalet istiyorum!

Adalet arıyorum!

Yok mu gören, bilen, duyan?

11 Ağustos 2015

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..