Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı kereviz

Zeytinyağlı kereviz
 

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor; şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor.

Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında yer alan kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları asabiyetten uzak tuttuğu belirlendi.

Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor.

Kereviz, sağlık açısından tüketilmesi gerekli bir sebze olduğundan yemeğini yapalım!

Nasıl mı? herkesin bildiği gibi;)

Tencerede küçük doğranmış soğan, zeytinyağ ve temizlenip

doğranmış havuçlar birlikte kısık ateşte kaynaşırken, patatesi

soyduktan sonra küp olarak kesip tenceredeki şenliğe ilave ediniz.

Kerevizi hazırlayıp ilave ederken bir portakal suyu yada limon

sıkınız (aksi halde kararır ben karışmam) biraz tuz ve su ilave edip

tencerenin kapağını kapatınız. Kaynadıktan sonra orta hararette

pişiriniz. Üzerine yıkadığınız kereviz saplarını ilave ediniz, biraz

lezzete katkılaı olsun;) Pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakınız,

servis tabağına alınız.

Afiyet olsun...

L.G.E

 
Toplam blog
: 67
: 1508
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..