- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı kereviz
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Akdeniz mutfağının önemli lezzetlerinden kereviz, içerdiği maddeler sayesinde sinirliliği önlüyor; şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor.
Akdeniz mutfağının önemli yiyecekleri arasında yer alan kerevizin, içerdiği maddeler sayesinde insanları asabiyetten uzak tuttuğu belirlendi.
Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde de kullanılıyor.
Kereviz, sağlık açısından tüketilmesi gerekli bir sebze olduğundan yemeğini yapalım!
Nasıl mı? herkesin bildiği gibi;)
Tencerede küçük doğranmış soğan, zeytinyağ ve temizlenip
doğranmış havuçlar birlikte kısık ateşte kaynaşırken, patatesi
soyduktan sonra küp olarak kesip tenceredeki şenliğe ilave ediniz.
Kerevizi hazırlayıp ilave ederken bir portakal suyu yada limon
sıkınız (aksi halde kararır ben karışmam) biraz tuz ve su ilave edip
tencerenin kapağını kapatınız. Kaynadıktan sonra orta hararette
pişiriniz. Üzerine yıkadığınız kereviz saplarını ilave ediniz, biraz
lezzete katkılaı olsun;) Pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakınız,
servis tabağına alınız.
Afiyet olsun...
L.G.E