- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı taze fasulye

Taze fasulye yaz yemeklerinin prenseslerinden biridir. Hele eve bir misafir gelirse et yemeklerinden sonra ikram edilen zeytinyağlı yemeklerden birisi mutlaka taze fasulyedir.
Benim evde yazın haftada bir gün en az pişer, kıymalısı da güzel olur, zeytinyağlısı da. Daha çok zeytinyağlısı tercih edilir.
Kışın derin dondurucuya hanımlar en çok taze fasulye ve bamya atarlar. Hem lezzet hem de ekonomi açısından. Kışın canınız bu yemekleri isterse hem cebiniz yanar hem de istediğiniz kalitede bulamayabilirsiniz.
En iyisi taze fasulyeyi çok sevenlerin yazın derin dondurucuyu gönüllerinin istediği gibi doldurmaları. Benim yaptığım zeytinyağlı taze fasulye tarifi umarım ağız tadınıza uyar.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
3 orta boy kuru soğan
1.5 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates veya biber salçası ve 2 domates, 2 tane yeşilbiber
1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Fasulyeler iyice yıkanıp, ayıklanıp ortadan 2- 3 parçaya kırıldıktan sonra düdüklü tencereye konulur. Rendelenmiş soğan, az suda eritilmiş salça, rendelenmiş domates, tuz, yağ, toz şeker ve pul biber ilave edildikten sonra hiç su konulmadan düdüklü tencerede 25 dakika pişirilir.
10 dakika tencerenin kapağı açılmadan taze fasulye dinlendirilir.
Tencerenin kapağı açıldıktan sonra fasulyeleri zedelemeden fasulyelerin altı üstüne getirilirki malzemeler eşit dağılsın. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun tüm mutluluklar sizin olsun.