- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı taze fasulye

Yaz sebzelerinin prensesi taze fasulye zeytinyağlısı, kıymalısı ve kuşbaşılısı ile yaz sofralarının en çok aranılan yemeklerindendir. İnsanlar kış mevsiminde aynı lezzeti tadabilmek için kışa hazırlık olarak cam kavanozlarda konservelerini yaparlar. Benim vereceğim tarif zeytinyağlı taze fasulye tarifi. Lezzeti açısından az suyla pişireceğimiz için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
2 tane rendelenmiş büyük soğan
1 çorba kaşığı acı biber salçası(suda eritilecek)
7 çorba kaşığı domates sosu veya rendesi
1 orta boy çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su(yemek için)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı iri tuz(kaya tuzu veya deniz tuzu)
1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı: Taze fasulyeler iyice yıkandıktan sonra iki uçları koparılır tekrar yıkanır, yıkandıktan sonra enlemesine birkaç parçaya ayrılır ve fasulyelerin ortalarından dikey biçimde kesilerek inceltilir. Böyle yapmamızın nedeni daha lezzetli olması içindir.
Ayıklanan taze fasulyeler düdüklü tencereye alınır, soğanlar rendelenir, salça 1 su bardağı su içerisinde eritilir ve fasulyelere ilave edilir. Ayrıca domates sosu veya rendelenmiş domatesler, zeytinyağı, tuz, nane, toz şeker ve 1 çay bardağı su ilave edilir.
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, buharı çıktıktan sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir. (Herkesin düdüklü tencere pişme ayarı farklıdır, kendi tencerenize göre ayarlamanızı tavsiye ederim.)
Afiyet olsun. Sevgiyle kalın.