- Kategori
- Beslenme / Diyet
Ziyafet menülerinde yer alan sütlü patatesli tavuğu light mutfağımıza aldık!

Şık bir restoranda ya da özenli hazırlanmış bir ziyafet sofrasında tadabileceğiniz, dünyaca ünlü şeflerin ellerinden çıkmışçasına leziz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Hem çok sağlıklı hem besleyici hem de kalorisi yüksek olmayan bu tarifi deneyin, pişman olmayacaksınız.
Sütlü patatesli tavuk- 2 kişilik
Malzemeler
2 adet tavuk kalça (tanesi 100 gr)
1 su bardağı yağsız süt
2 küçük boy patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Derisi çıkarılmış tavuğu 1 bardak soğuk sütle beraber bir tencereye koyun. Kısık ateşte süt kaynayana kadar ağzını kapalı tutun. Süt kaynadığında yuvarlak dilimlenmiş patates, halka kesilmiş soğan ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Ara sıra tenceredeki suyu kontrol edin, azaldığında sıcak su ekleyebilirsiniz. 15-20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin, patatesler yumuşayıp, tavuk çatalla rahat bölünür hale gelince tuzunu ekleyip ocağın altını kapayın. Servis tabağına tavuk, patates dilimlerini aldıktan sonra kalan suyunu ve soğanlarını da sos şeklinde tavukların üzerine alın. (1 porsiyona 2-3 kaşık suyu yeterli). Maydanoz ve haşlanmış sebzeler ile süslediğiniz tabakta servis edin.
Değişim karşılığı:
1 porsiyon sütlü patatesli tavuk: 1 dilim ekmek+2 et+1/2 süt değişimine eşdeğerdir.
Kalorisi:
1 porsiyon sütlü patatesli tavuk: 250 kalori
Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz