Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Ziyafet var!

Ziyafet var!
 

Diyelim ki bu gece çok büyük ve önemli bir ziyafet veriyorsunuz. Bu gecenin değişik tatlardan oluşan ve unutulmayacak bir gece olmasını istiyorsunuz. O halde Dünya Mutfaklarından sizler için derlediğim ve tamamını üşenmeden denediğim alttaki tarifleri lezzet garantisi vererek önerebilirim.

Bu sıcaklarda, midemize yüklenme yapmadan çorba ile başlayalım.

BATI TRAKYA’DA:

Kına çorbası adıyla anılan değişik ve emin olun çok lezzetli bir çorbayla açıyoruz mide ziyafetimizin kapılarını.

MALZEMELER:
1 adet köy tavuğunun göğsü
1 avuç pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
200 gram tereyağı
1 adet limonun suyu

YAPILIŞI:
Tavuğu, 1 litre suda haşlayın. Piştikten sonra suyunu süzüp, başka bir tencereye ayırın (O su olmazsa çorba da olmaz). Eti küçük küçük didelim. Tencereye ayrılan su kaynamaya başlayınca, içine pirinç ilave edin. Yirmi dakika kaynadıktan sonra nişastayı biraz (soğuk)su ile eritin. Karıştırarak çorbaya yedirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiber ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirin. Tuz, karabiber ve limon ilave ederek servis yapın.(Yanında kurutulmuş ekmek çok iyi gidiyor.

Şimdi artık midemize bir parça daha yüklenebiliriz.

FRANSIZ MUTFAĞIDAN 4 kişinin doyunca yiyebileceği bir yemek;

Hachee Parmentier (tabii ben denerken oranları iki kat arttırarak yaptım).

MALZEMELER:
400 gr kıyma
150 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
3 soğan
7 patates

YAPILIŞI:
Önce kıymayı yarım çay bardağı su ilave ederek hafif haşlıyoruz sonra da soğanı ve tereyağını ekleyip 6 -10 dakika kadar kavuruyoruz, tuzu ve karabiberi de ekleyip bir kenarda beklemeye bırakıyoruz.Diğer bir yanda ise patatesleri soyduktan sonra yıkayıp yeteri kadar tuz ilave ederek iyice pişene kadar 25 -30 dakika haşlayın. Hemen süzüp ezin ve iki su bardağı sıcak süt ilave ederek patates püresi elde edin.

30 cm çapında bir fırın tepsisini yağladıktan sonra, içine pürenin yarısını koyup eşit şekilde yayın. Ardından kıymalı içi düzgünce yayın ve üzerine kalan püreyi koyun. En üste kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derecede ısıtılmış fırına vererek, üzeri kızarana kadar pişirin(15 dakika).

Şimdi de yemeğimize eşlik edecek bir salata tarifi lazım. Bu pideli salata tarifini LÜBNAN MUTFAĞI’NDAN seçtim

MALZEMELER:
2 Adet pide ekmek (küçük, küçük doğranmış)
Karabiber
1 Adet limon suyu
6 Adet taze soğan (ince doğranmış)
1 Adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
½ Demet maydanoz (ince doğranmış)
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI:
Pidelerin üzerine limon suyu gezdirip bekletin.
Derin bir salata kabının içerisinde malzemelerin hepsini karıştırın
Üzerine pideleri koyarak servis yapın.(Hem görüntü olarak cezbedici hem de yemeğe çok iyi eşlik eden bir tarif).

Evet geldik tatlıya. Yaz aylarında hem hafif hem de leziz olan bu tarif yine, FRANSIZ MUTFAĞINDAN.

MALZEMELER:
1 su bardağı Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması
2 çay kaşığı gülsuyu
3 çorba kaşığı Tereyağı
200 gram eritilmiş beyaz çikolata
2 adet yumurtanın akı

YAPILIŞI:
Yumurta aklarını, iyice sertleşip, kar gibi olana dek çırpın. Büyük, başka bir kasede benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı ve oda sıcaklığındaki tereyağını krema gibi olana ve soğuyuncaya dek çırpın. Soğuttuğunuz karışıma sırasıyla üzerindeki tarife göre hazırlanmış Sıvı Krem Şanti - Süt kremasını, gülsuyunu ve yumurta aklarını ilave edin. Malzemeler özleşene dek karıştırın. Bu harcı, 6 ayrı kup bardağına doldurun. Buzdolabında soğutun. Soğuyan musların üzerine, eritilmiş bitter çikolatayı eşit şekilde paylaştırarak, servis yapın.

Damak zevkime güvenip de bu tarifleri uygulayacak olan herkese afiyetler olsun efendim.

SAYGILARIMLA…
LAVİNYA


http://www.yazarak.com/Yazi/2389/Ziyafet-Var.aspx

http://www.lavinyaoz.com/
 
Toplam blog
: 80
: 1765
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

1975 ANKARA DOĞUMLUYUM, 15 YAŞIMDAN BERİ YAZARIM(yazmak fiilinin geniş zamanlı kullanımıyla) evli..