Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '13

 
Kategori
İlişkiler
 

" Kadın, saz gibidir! Çalmasını bilmezsen, bozuk sesler çıkarır! "

" Kadın, saz gibidir! Çalmasını bilmezsen, bozuk sesler çıkarır! "
 

Çal bakalım ustam sazını... Diner belki de ağlayan bir kadının gözyaşları...


Gönül Yenici, insan bedenindeki rahatsızlıkları taşların yardımıyla tespit edip tedavi eden bir bio enerji uzmanı... Bir akşam, Gönül hanımla Kartalda, Rıhtım Cafe'de oturmuş, sohbet ederken; bana başlıkta da okuduğunuz şu cümleyi söylemişti: " Kadın, saz gibidir! Çalmasını bilmezsen, bozuk sesler çıkarır! "

Sanırım gerçekten de böyledir bu... Kadınlar gerçekten saz gibi!... Zaman zaman benim de onların akordunu bozduğum, bozuk sesler çıkarmalarına neden olduğum olmuştur! Akordunu bozduğum tüm  kadınlar, lütfen beni affetsin.

Bağlama, Anadolu'ya özgü bir çalgı aleti, saz çeşidi...Tıpkı Anadolumun kadınları gibi, yoktur bir eşi, benzeri... Ve bütün kadınlar, doğru tellerine dokunmanı beklerler senden... Bam teline ilişmeni değil tabi ki.

Kadın, saz gibidir. Çalmasını bilirsen, sana derdini söyletir, neşene de, kederine de ortak olur. Tıpkı doğru davrandığın bütün insanlar gibi...

Kadın, saz gibi çeşit çeşittir. Her kadın, kendi rengini verir, kendi sesini çıkarır. Marifet, o sesi, kıvamında, kararınca çıkartabilmekte; kadını, sazı bas bas bağırtmakta değil!...

Kadın, saz gibi döktürür tüm nağmelerini; çalmasını bilirsen... Kadın, gözyaşını dindirir, ağlamasını bilirsen... Kadın, bir coşturur ki seni; oyun havaları çalan, keyfi yerinde bir bağlama misali... O durdurmadan seni, sen durduramazsın kendini!...

Kadın, saz, ağlak havalar çalmaya başladığında; vay anam senin haline! Bir kadını, bir sazı ağlatacak kadar üzdüysen; çaren yok! Bir şekilde gidip özür dileyeceksin, gönlünü alacaksın. Sonra bir bozuk sesler çıkarmaya başlar ki!, yalvarsan da susturamazsın kadını!...

Evet, evet... Gönül hanım haklı galiba... Kadın saz gibidir sahiden de... Kalitelisi, sade sana değil, aleme dinletir sözünü... Sıradanı, vasatı, avamıysa kadının; tiz çığlıklar çıkarır; en güzel konuşan halinde bile! İşin kötüsü, sesini de kısamazsın bir türlü, o sıradan kadının... Çünkü kısma, susma tuşu da yoktur malesef onun!

Öyleyse kadını da, sazı da çalmasını bileceksin arkadaş! Lamı cimi yok bunun...

Kötüyü duymadan, iyiyi söyletebiliyorsan; ağlatmadan güldürebiliyorsan sazı, kadını; sen, oldun demektir. Hadi git yoluna... Sana Uğurlar olsun. Yok eğer sen sazı, kadını değil, kadın seni, saz seni çalmaya başlamşsa; Allah sana sabırlar, kolaylıklar versin güzel kardeşim.

Çaldırmayacaktın sazı, işitmeyecektin kötüyü!...

Hem bak, ne demişti taaaa en başında Gönül hanım sana:

" Kadın saz gibidir! Çalmasını bilmezsen, bozuk sesler çıkarır! "

Madem dinlemedin sözümüzü...  Çek bakalım şimdi kadının nazını, niyazını; dinle bakalım tıngırdatıp durduğu sazıyla bağlamasını... İyi dinle ki, belki bir gün aklın başına gelir!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..