Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
İnternet
 

‘ Web sitem google da çıkmıyor‘ diyenlere özel…

‘ Web sitem google da çıkmıyor‘ diyenlere özel…
 

Belki çok yazıldı çizildi, ama çevremde bu işlerle ilgilenen amatör site sahiplerinden benzer türden o kadar çok yakınma duyuyorum ki, burada yazmadan edemedim… Bu yüzden web sitelerinin Google da çıkmaması durumu ve bu sorunun çözüm yollarıyla ilgili bildiklerimi kendimce özetledim… İşte, aldığım notlar ve sonuç :

Bir kere her şeyden önce web sitenizin sizin tarafınızdan daha yeni yapılmış olması, Google’ın sitenizi hemen indexleyeceği, yada konuyla ilgili aramalarda sitenize anında yer vereceği anlamına gelmez. Genel uygulama Google’ ın siteyi ilk 5 – 15 gün içinde indexlemesi, yani listelemesi yönündedir.

google çalışmasıOrtalama olarak 5 gün en makul süredir. Bu sürenin kısalmasında yada uzamasında, sitenizin Pr değeri yada hit sayısı belli düzeyde rol oynasa da, listelemelerde kesinleşmiş kurallardan yada kriterlerden bahsetmek mümkün değildir.

Eğer sitenizin Google tarafından hızlı bir şekilde indexlenmesini isteniyorsanız, o zaman Google webmaster tools kullanılmanızı ya da  sitemap oluşturarak google.com/webmaster bölümünden sitenin doğrulatmanızı öneririm. Sitemapler yani site haritaları, daha çok içeriği indexlenemeyen flash vb. yapıdaki siteler için hazırlanması tavsiye edilen öğelerdir.

google indexAma unutulmamalısınız ki, bir sitenin Google’ da yer alabilmesi için, herhangi bir kayıt işleminin yapılması zorunluluğu yada site haritası hazırlama ön koşulu diye bir şey yoktur. Bu tür girişimler listelenme süresinin uzunluğunu ya da kısalığını belirler ve sitenin aramalarda hızlı bir biçimde adının geçmesinde etkili olur. Kayıt işlemi olmadan da sitelerin web sayfalarının yapısı, indexlemeleri gerçekleştiren Google Bot’ larının gezebileceği bir nitelikte inşa edilmiştir.

Sitenizin ana sayfalarının ve mümkünse diğer sayfaların da, resim ya da fotoğraf içeriğinden çok metin ağırlıklı içerikten oluşması, sitenin listelenme süresini kısaltacak  ve Google’ ın siteyi en kısa süre içinde arama kayıtları içine almasını kolaylaştıracaktır.

dahiliseoanaliziUmarım uyarılarım işinize yarar da bu çetrefelli yolda daha en baştan yılgınlıklar içinde yazı işine veda etmezsiniz… Başınıza ne gelirse gelsin, lütfen şunu unutmayın… Her şey anında şıp diye gerçekleşmiyor yada herkes adamımız site açsında hemen damlayalım diye kapıda beklemiyor… Bu yüzden blogger olmak kolay, ama blogger kalmak zordur… Son önerim ise: Sabır, sabır ve sabır…

Sevgi ve Saygılarımla… Fırat ÖÇAL

http://www.hayatveinsan.com/web-sitem-google-da-cikmiyor/

 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..