Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

'7 devlet 1 millet bayrak alanı' törenle açıldı.

'7 devlet 1 millet bayrak alanı' törenle açıldı.
 

http://www.turkislambirligi.com


Türk İslam Birliği’nin coşkusunu her yerde hissettirmeye başladığını görüyoruz. Daha da hissettirmesi gerekir Doğu Türkistan’da şehit edilen 35 milyon kardeşimiz için, Filistin’deki ablukanın kalkması için, İrak’taki şehit edilen Müslüman kardeşlerimiz ve PKK kalleş terör örgütünün çökmesi için acil Türk İslam Birliği kurulmalıdır. Yoksa bu belalar Müslümanların üzerinden kalkmayacaktır ve komünist, ateist ideolojinin istediği kan dökülmeye devam edecektir.

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar.(Al-i İmran Suresi, 103)

Bursa merkez Yıldırım İlçe Belediyesi Meclis kararı ile tüm üye parti belediye meclis üyelerinin onayı ile Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın bir bölümüne yapılan ve 7 kardeş ülkenin bayraklarının dalgalandığı '7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı' törenle açıldı.

Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağı'nın altında 7 kardeş devletin bayrakları dalgalanıyor. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Kazakistan ve Türkiye bayraklarının göndere çekildiği törende, Kazakistan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Nişangül Nazarayev bir konuşma yaptı. Kazakistan'ın bağımsızlığını anlatan Nazarayev, Türk olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile birlik içinde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türklerin çok geniş bir alanda birlik ve beraberlik içinde olduğu vurgusunu yaparak, "Ahmet Taner Kışlalı Meydanı adı verilen bu meydanın bir bölümü, meclisimizde yer alan saygı değer meclis üyelerimizin oyları ile 7 Devlet 1 Millet Bayrak Alanı oldu. 80 metre yüksekliğinde 340 metrekare genişliğinde olan Türkiye'nin en büyük Türk bayrağının altında dalgalanacak olan 7 kardeş devletin bayrakları Türkiye'nin yanı sıra diğer devletler için büyük anlam taşıyacaktır. Bu bizim ne kadar büyük ve birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşadığımızın bir göstergesidir." dedi.

Konuşmaların ardından her ülke temsilcisi İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayraklarını çekti. Çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu törende bayrakların göndere çekilmesi ile inanılmaz bir coşku yaşandı. Her ülke ile ilgili kuruluşu, nüfusu, yüzölçümü, başşehri gibi bilgilerin bulunduğu özel tasarımlı bilboardların bulunduğu alanda ayrıca her ülke bayrağının dalgalandığı direkler yer alıyor.

http://www.moralhaber.net/turkiye/7-devlet-1-millet-bayrak-alani/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..