Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

10 Haziran '16

 
Kategori
İlişkiler
 

"Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol"

"Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol"
 

Birbirimizi kırmayalım... Sevelim Sevilelim...


  

Ramazanda sadece aç kalalım diye oruç ibadeti Farz olmamış. Allah birşeyi yasaklamışsa ve serbest bırakmışsa mutlaka bir sebebi vardır. Onun insana faydaları vardır.
 
Ramazanda amaç aç kalıp da açların halini anlamak. Açlığı görünce fakirlere yardım ederek, onların açlıklarını gidermek; bütün bunlar için Zekat ve Fitre müessesesini kurmuş Allah. Bunun yanında da küfretmeyi, insanlara zulmetmeyi, yalan söylemeyi ve buna benzer birçok yasaklar getirilmiş.
 
Sosyal Medyaya şöyle bir baktım, bir sanatçı hakkında bir yazı paylaşmışlar. Paylaşılan yazı doğruysa, söylenenler az bile. Peki sadece o resimde öyle bir yazı görür görmez altına hemen hakaretler yağdırmak, onun şerefine haysiyetine, insanlığına küfürler savurmak ne derece doğru?
 
Ya yanlış bir haberse... Ya o sanatçıya kızan birisi o söylemiş gibi yaparak onun rezil olmasını isteyen biri yazmışsa...
 
Peki Müslümanız diyoruz, Ramazan Ayındayız diyoruz. Yanlış birşey görürsek bile üç kere en az gözlerimizi ovuşturacağız, hemen her gördüğümüzü sorgulamadan yargılamayacağız. İslam bunu söyler.
 
O haber yalansa ve sen de ona hakaretler yağdırmışsan, Tuttuğun o Orucun sana ne faydası var, Kıldığın namazın sana ne faydası var?.
 
Yahu Müslümanın tarifi bu mudur?. Müslüman nasıl olmalıdır; hiç Hz. Mevlâna'dan paylaşım yapmayı da kimselere bırakmaz bu kişiler. Ama paylaştıklarını yapan kaç kişi var?
Tekrar paylaşayım, öfke ile kalkanlar, belki biraz kendilerini sorgularlar. Hz. Mevlâna'nın 7 öğüdü :
 
1- Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol,
2- Şefkat ve merhamette güneş gibi ol,
3- Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,
4- Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
5- Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol,
6- Hoşgörülükte deniz gibi ol,
7- Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
 
Allah aşkına ya olduğumuz gibi görünelim, yada göründüğümüz gibi olalım. Bırakalım başkalarını düzeltmeyi, önce kendimizi düzeltelim.
 
Sevelim, sevilelim demiş Hz Yunus; dünya kimseye kalmaz.
 
O zaman Sevelim. Birbirimizi sevelim, İnsanları, Hayvanları, Doğayı sevelim. Kalp kırmayalım. Her gördüğümüze inanmayalım.
 
Sevgiyle kalın,
 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..