Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

"Bedelli"nin bedeli!?

Milli Savunma Bakanı açıkladı: “Yaş sınırı 40’tan başlayıp, 20'ye  kadar düşebilir…”

Genelkurmay Başkanlığı’ndan görüş bildirmesi istendi, onlar “35 yaşından aşağı olmaz” dediler…

Hükümet sözcüleri; “Sayın Başbakanımız bize ‘25’ten yukarı olsun, vallayi kurtarmaz’ dedi, biz de 25 ile 40 yaş arası olsun diyoruz” dediler.

Mali işlerden sorumlu iktidar yöneticileri ellerini ovuşturarak; “Beleş askerliğin bedeli, 15 ilâ 20 bin euro olabilir?” dediler. Türk parasının suyu mu çıktı da, bu rakamı euro ile izah ediyorlardı, anlayamadık!?

Bu rakam da 30 bin ile 40 bin TL kadar filân ediyor. Ortalama 30 bin TL ile çarpın  500.000 bedelli bekleyenleri, bu tutar 15 milyar TL eder. Eski parayla “bir buçuk katrilyon” lira demektir bu para…

Boş verin siz “ertelenebilir, olmaz, ayıp kaçar” diyenlerin kayıkçı kavgalarını, bu para ortada dururken fırsatı kaçırırlar mı sanıyorsunuz? Genelkurmay’a rağmen, bu karar tez zamanda çıkacak ve parası olanlar yine askerlikten yırtacaklar, gariban çocukları da dağda eşkıya peşinde koşacaklardır…

Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri DerneğiKayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz başta olmak üzere, yurt sathından birçok Şehit ve Gaziler Derneği, bedelli askerliğe kesinlikle karşı olduklarını açıkladılar.

Yazılı açıklama yapan Kayserili Dernek Başkanı Ali Yavuz’un söylediklerini, virgülüne dokunmadan aktarıyorum: “Şehit ve gaziler bu ülkeye vatanlarını sevdikleri için bedel ödemişlerdir. Ülkeye hizmet etmenin kan ve can vermenin bedeli parayla ölçülemez. Şehit aileleri ve gaziler olarak bunu asla kabul etmiyoruz.

Askerlik hizmeti her Türk vatandaşının vatandaşlık görevidir. Bu tamamen mutlu azınlıkları memnun etmek için çıkarılan bir yasadır! Şu ana kadar şehitlerin içerisinde hiç zengin çocuğu yoktu ve olduğunu da tahmin etmiyoruz. Terör olaylarının bu kadar arttığı bir dönemde, milletvekilleri ve bürokratların askerlik çağına gelmiş çocukları var ki, onları kurtarmak için böyle senaryoların yazıldığını düşünüyoruz.

Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin, şehit aileleri ve gazilere verileceği söylentilerine de inanmıyoruz. Çünkü şehit ailelerine ve gazilere yardım yapılacaksa, şehit aileleri ve gaziler gerçekten düşünülüyorsa, üç yıldan bu yana çıkartılması beklenen şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarında yapılması zorunlu olan iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Bedelli askerlikte şehit aileleri ve gazilerin adlarının kullanılmasına kesinlikle karşıyız…"

Buyurun buradan yakın şimdi, iyi mi?

Belli ki bu uygulamadan Genelkurmay rahatsız, şehit ve gazi aileleri ile onların dernekleri rahatsız, bu parayı ödeyemeyip de, oğullarını askere gönderecek olan fukara aileler rahatsız ve adam gibi gidip, tarihimizden gelen vatanî görevini geleneklerimize ve mevcut yasalara göre yapmış olanlar rahatsız!

Eee, bu işten memnun olanlar kimler? Bir avuç beleş askerlik bekleyenler ve bir de paranın kokusunu almış iktidar sahipleri!.. Ancak, bu uygulamanın ‘bedeli’ siyaseten çok ağır olabilir?

Ne diyordu Kayserili Dernek Başkanı Ali Yavuz: “Bu tamamen mutlu azınlıkları memnun etmek için çıkarılan bir yasadır! Şu ana kadar şehitlerin içerisinde hiç zengin çocuğu yoktu ve olduğunu da tahmin etmiyoruz. Terör olaylarının bu kadar arttığı bir dönemde, milletvekilleri ve bürokratların askerlik çağına gelmiş çocukları var ki, onları kurtarmak için böyle senaryoların yazıldığını düşünüyoruz?” diyordu…

Geçmişten bugüne, şehit cenazelerinde TV ekranlarına gelen şehit ailelerin genellikle köylerdeki anne ve babalarının, evlerinin, avlularının tüm görüntülerini gözlerinizin önüne getiriniz ve biraz düşününüz… Ne dersiniz; yalan mı söylüyor, yoksa doğru mu söylüyordu Başkan?

Ben bir şey demeyeceğim! Başkan Ali Yavuz hislerimize yeterince tercüman olmuş, yorumu size bırakıyorum değerli dostlar…                                                         

15 Kasım 2011/ Sakin KOŞAR.

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..