Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

"Dondurmam Gaymak" diyoz, o film ekibini, İzmir'e istiyoz...

"Dondurmam Gaymak" diyoz, o film ekibini, İzmir'e istiyoz...
 

Dikili'nin sempatik Belediye Başkanı Mustafa Tosun.


Belediyelere bir haller oldu. Projeciler almış ellerine borazanlarını, ha bre öttürüyor. Plan üzerine plan. İnsanları nasıl  etkileriz. İnsanlar derken, akıl ve zikirlerde “seçmen” geliyor. Acaba  daha daha  onları nasıl kafa kola alırız. Baştan gıdım gıdım verdiğimiz etkinlikleri, mislinin üzerinde nasıl hasat ederiz? İşte bütün bunlar, belediyelerin “Halka hizmet”  zikriyle önceden planlanan, mevsimlere yayılan verilerden sadece bir örnek.

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

DİKİLİDEN

Karşıyaka Belediyesi de öyle. “Yapsak yapsak ne yapsak” diye kafa patlatanlar çoğunlukta. Başkanları hem kültür üzerine vaizler verir. “Okumak kültür işidir” der. Yazdığı kitaba imza günü tertipler. Reklam tahtalarında boy boy bu becerisini  duyurur, şehirde bir kültür rüzgarı estirir, sonra da İzmir B.Şehir Belediyesi gibi kitap yazarlarının kitaplarına prim vermez, desteklemez.  Okumak okumağa teşvik hani kültür işiydi? Geçiniz. Sahi, başkana sormuyoruz. Kitabın  baskı parasını cebinizden mi, yahut hangi fasıldan ödediniz diye.

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, açık hava, su ve doğa

DOYUMSUZ DİKİLİ.DEN

İGelelim İzmir B.Şehir Belediyesine. Onun kolu, daha uzun. Düşünmüşler, taşınmışlar, kefelere koymuşlar, dirhemlemişler, teraziyi dik tutmuşlar. Sonunda karar vermişler  “Yapsak yapsak ne yapsak?” diye. Ossat da karara varıp, apar topar uygulamışlar.  “Kırsaldan denize kadın buluşmaları”  İyi, mi?

Ne var bunda? Kırsalımızı seçmişler. “Ödemiş”  İşte Ödemişli kadınlar,Dikili'nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile buluşması sağlandı. Dikili Belediyesi'nin de destek verdiği proje kapsamında Dikili'nin tarihi, kültürel ve turizm alanlarını gezen kadınlar, ilçenin tarihi ve kültürel yapıları ile doğasına hayran kaldı. Bol bol deniz seyreylemişler.  Ödemişli sanki hiç deniz görmemiş. Kullandıkları haberin başlığı sakat: “ Kırsaldan denize Dikili buluşması” denmiş.

Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde ikramlarda bulunuldu. Sosyal Tesislerde gerçekleşen buluşmada konuşan Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Ödemiş'in aydınlık yüzlü kadınlarıyla omuz omuza vermekten büyük onur duyduklarını ifade etti. Heyet akşam saatlerinde karayolu ile tekrar Ödemiş'e döndü. 

 

Oldu olacak, sahayı genişletmek lazım. Ödemişliler kırsalda yaşıyorsa, hiçbir bilgi ve görgüleri yok muydu? Tarihi yerleri göstermek de bahanesi mi oluyor? Ödemişli Dikili gibi pek çok bal alınacak  kıymetlerimizi bilmez mi? O zaman bütün “kırsallar “ da sıraya girmeli di mi?

 

Oldu olacak “Dondurmak Gaymak” filmcilerini de Muğla’dan söküp, bir otobüse doldurarak İzmir’e getirmek gerek. Konak Meydanında halka halka olmuş İzmirliler,  filmden bir sahneyi oynandığında,  seyretsinler diye. Bu da Belediyenizin kültür katkısı olur bari.

Belediyeler kendilerine iş arıyor. Hangi sinekten  ne kadar yağın çıkacağı hesabında. Bir hayal ve fantezi dünyası yaratıyorlar. Burunlarından da kıl aldırmıyorlar. İzmir’in bazı belediyeleri, Büyük Şehrin izinde, ufak ufak yarış halindeler. Diğer çoğunluk belediyeler iyi ki bu  huylardan nemalanmadılar. Doğrusu, daha uyanamadılar.

Böylelikle de sevgili Söke’liler, söke söke bu güzelliklerle buluşup  tanıştılar. Ve de canım Dikiliyi keşfettiler. “ Ah ne Dikiliydi be!!” diye rüyalarında da sayıkladılar.

Kısacası “Dondurmam Gaymak” diyoz, o film ekibini İzmir’e istiyoz.

Ört ki, ölem!

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar, okyanus, açık hava ve su

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TOSUN' UN , İZMİR B.ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLE ARASI ÇOK İYİ. KÜLTÜR ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNULDU.. . İZMİR SINIRLARI  İÇİNDE GÖREV YAPAN BAŞKAN EŞLERİ, TOPLUCA DİKİLİYE ÇIKARMA YAPTILAR. BAŞKAN EŞLERİNE DİKİLİ GEZDİRİLDİ. GÜZEL BİR GÜN GEÇİRİLDİ.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..