Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

"Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde bulunanlar kolkola..."

"Gaflet, dalalet ve hıyanet içinde bulunanlar kolkola..."
 

"Gaflet, dalalet  ve hıyanet içinde bulunanlar kolkola…”

Kim bunlar?

Bunlar TBMM’nde halkın oyları ile seçilmiş Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Eş Başkanı Gülhan KIŞANAK, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul KÜRKÇÜ, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat TUNCEL,  Van Bağımsız Milletvekili Aysel TUĞLUK ve TBMM’nde gurubu bulunmayan birkaç marjinal partinin genel başkanları Hakkari’nin Şemdinli ilçesine giden, Bağlar Köyü’nde bir gurup Terör Örgütü tarafından karşılandı.

Bu ‘karşılama/kavuşma’ “Kürt Milliyetçiliği Gösterisi’ne” dönüştü. Terör Örgütü üyeleri ile BDP Milletvekillerinin Sevinç Gösterisi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde ilk kez hem de bir  ‘yerleşim biriminin’ merkezinde ve Güvenlik Güçleri’ne en yakın noktada dakikalarca süren kucaklaşma ve öpüşmeleri ile sona ermiştir.

1920’de kurulan Birinci TBMM’de yer alan 72 Kürt Milletvekilinin oluşturduğu parlamento gurubunun resmi adı “Kürdistan Grubu” idi ve Dersim Milletvekilleri de ‘aktif üye’ idiler.

O günlerde  ‘Kürt Direnmeleri’ veya ‘Kürt Ayaklanması’ olarak adlandırılan ‘başkaldırıların’ günümüzdeki son örneği olan “PKK/BDP Kucaklaşması” “post modern ayaklanma” olarak adlandırılabilir.

Siyasal Bilimler literatürüne  yeni bir deyim kazandırdıktan sonra belleğimizi tazelemek için TBMM’nin kurulduğu yıllara geri dönelim.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ilk yıllarda T.C. Devleti; Kürtlerin ‘taleplerini’ ve ‘direnişlerini’ ‘gericilik’ ve‘yabancı parmağı’ ile açıklamaya çabalarken, T.C  eski Cumhurbaşkanlarından Celal BAYAR  iseşunları vurgulamıştır:

“Şeyh Sait, Bir Kürt Cumhuriyeti kurmak istiyordu. (...) Dersim İsyanı, tamamen Kürtlerin siyasi düşünceleridir. Bunlar ne anarşisttir, ne şudur, ne budur. Bunlar doğrudan doğruya müstakil bir Kürt hükümetini kurmak istiyorlardı. ()Dersimliler’in, Kürtlük hesabına en idealistleri Koçgiri’de toplandılar, teşkilat yaptılar. Sivil, asker bütün kuvvetleriyle oraya toplandılar. Orada mühim bir kuvvet teşekkül etti. Koçgiri’de isyan çıktı. ()Koçgiri bence diğer isyanların hepsinden mühimdir…” diyor.

Daha o günlerde T.C Devleti’nin ‘DERSİM İSYANI’nı’ oturttuğu ‘BAĞIMSIZ KÜRT CUMHURİYETİ’ içinAYAKLANMA’ açıklaması ile günümüzde geldiğimiz ‘POST MODERN AYAKLANMA’ arasında “FARK VAR MI?..” Olsa NE DEĞİŞİR

Hepimizin “AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAMANIN ZAMANI GELDİ, GEÇİYOR BİLE..”

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..