Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '14

 
Kategori
Haber
 

"Gelin oldu benim kızım, içim oldu sızım sızım "

"Gelin oldu benim kızım, içim oldu sızım sızım "
 

Kosavalı geline hem türkü hem kına yakıldı.


 

 

 

 

 

          Hey gidi düttürü dünya hey.

          Tarih kitaplarında geçen  Avrupa’daki  eski savaşların Kosova, Mercidabık,  Mohaç gibi yabancı isimlerini bellemeğe  çalışırken ne kadar zorlanırdık değil mi? Hele o hocamız, bu savaşların tarihini de isteyince, cinler tepemizden girer, periler pencereden savuşurdu. Yine de kem küm ederdik.

          Şimdi öyle mi ya. O Kosovalılar, o Boşnaklar, o Çerkeszler, o Moldovya’lılar, Kazaklar içimizde. İçimizin  mozayığı onlar.

          Eeeee,  harplerinin tarihini  belleyemedik amma, düğün davetiyelerini aldığımızda, tarihini unutmadık. Gittik vardık ne şenlik ne şenli. Görkemler bir araya gelmişti kına gecesinde sanki. O ağdalı şiirli,  şarkılı türküler, kına ile yakıldı. Kınası tuttu avuç işlerinde,i alınlarda. Türküsünün de yanığı kaldı belleklerde.

                                                                     BARTIN VALİ YARDIMCISI SİBEL TURSUN

          Bir yanda  türküler eşliğinde yanık yanık söylenen şiirimsi mısralar eşliğinde yakıulan kınalar. Bir yandan da genç kızların  parlayan gözleri, bir yandan da geleceğinin hayalini kuran genç kızların iç geçirmeleri. Velhasıl baştan aşağı duygusal bir tablo.

          Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da, Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Kosova Kına Gecesi gösterisini izledi. Başkanın seçim sonrası ayağı uzadı. Her yere yetişiyor.

           Yalı Sevgi Parkı’ndaki amfitiyatroda Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahide Şabani ve beraberindeki otuz kişilik heyetin, kültürel benzerlikleri sergilemek amacıyla gerçekleştirdiği temsili kına gecesi gösterisini çok sayıda vatandaş izledi.

         „ Kına yakmış ellerine / Dayanamam dillerine / Gelin olmuş gidiyor kızım / Şimdi yaban ellerine „O gece, epey mendiller ıslatıldı.

 

           Etkinliği Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ile billigte İzleyen Belediye Başkanı Cemal Akın Dernek Başkanı Mahide Şabani ve beraberindeki heyete sergiledikleri gösteri dolayısıyla teşekkür etti.

    

          Akın açıklamasında, Kosovalılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahide Şabani’ye ve beraberindeki dostlarımıza katkılarından ve anlamlı gösterilerinden dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum“ dedi.

Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahide Şabani ise konuşmasında Bartın’ı çok güzel bulduklarını belirttikten sonra kendilerine gösterilen ilgi alaka ve misafirperverlik dolayısıyla Başkan Akın‘a teşekkür ederek gümüş işlemeli kosova haritası tablosu hediyesini takdim etti.

          Bartın Valiliği Koordinatörlüğünde ve Bartın Belediyesinin daveti üzerine Bartın'da bulunan  Kosova Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Mahide ŞABANİ ve beraberindeki dernek üyesi kadınlar Vali Yardımcısı Sibel TURSUN'a olan ziyaretlerinde;  Bartın'a has tel kırma ve yöresel el işi ürünlerinin Kosova'da tanıtımı, öğretimi ve yaygınlaştırılması gibi konularda ortak proje ve fikir alış verişinde bulunma isteklerini ilettiler. Vali Yardımcısı Sibel TURSUN, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bartın Valiliği'nce gerekli desteklerin esirgenmeyeceğini belirtti.

              BARTIN İL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ALTINOK, KOSOVALILARA YEMEK VERDİ

         Ziyaretin sonunda Kosova Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Mahide ŞABANİ tarafından Valimiz Seyfettin AZİZOĞLU'na sunulmak üzere Vali Yardımcısı Sibel TURSUN'a Kosova yeraltı zenginlikleri arasında bulunan altın ve gümüş madenleriyle işlenmiş ülke haritası plaket şeklinde takdim edildi. Daha sonra Valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirildi

ALTINOK’U ZİYARET: Kosovalı Başkan  Maide Şabani ve  üyeleri Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok’la  öğle yemeğinde bir araya geldiler. Maide Şabani , “Burada üyelerimizle birlikte, Belediye Başkanımızın daveti üzerine bulunuyoruz. Türkiye’nin çalışmalarımızda her türlü desteğini görüyoruz. Bizleri ağırladığınız içinde sizlere çok teşekkür ediyoruz. Dernek olarak 1 yıl önce kurulduk ve 1 yıllık faaliyetlerimizde daha çok maddi olarak zor durumda bulunan üyelerimize yönelik çeşitli kurs faaliyetleri düzenliyoruz. Türkiye’deki el sanatlarını hem öğreniyor, hem de ülkemizde tanıtıyoruz. Birlik içinde bir yerlere gelebilmek için buradayız. Tarihsel bir birlikteliğimiz var ve bu birlikteliği daha da geliştirmek içinde çalışıyoruz. Türkiye’de hiçbir yabancılık çekmiyoruz” dedi.

Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ise, “Öncelikle ülkemize ve Bartın’a geldiğiniz için teşekkür ederiz. Sizleri de ağırlamaktan oldukça memnunuz. Bir Türk vatandaşı olarak et ve tırnağın bir parçasıyız. Akrabayız ve bir kısmımız burada, bir kısmımızda Kosova’da yaşıyor. Hem devlet olarak, hem de millet olarak sizleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Ülkenizden de bizim ülkemize yapılan gezilerin çok çok anlamlı ve önemli olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.

.Ziyarette İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ve Kosova Yardımlaşma Derneği  Başkanı Maide Şabani tarafından karşılıklı hediyelerde verildi.

 

BARTIN VALİ YARDIMCISI SİBEL TURSUN, KOSOVALI  DERNEK BAŞKANI MAHİDE ŞABANİ İLE

        VALİ YARDIMCISI TURSUN,  KOSOVALILARLA  TOPLANTI  HALİNDE VE  VİLAYET ÖNÜNDELER

 

 

BAŞKAN AKININ DAVETLİSİ OLARAK GELEN KOSOVA HEYETİ, ÇOK GÜZEL AĞIRLANDILAR. KINA GECELERİNDE BİR ARAYA GELİP KAYNAŞTILAR. BARTINLILAR, EN KÜÇÜĞÜNDEN EN BÜYÜĞÜNE KADAR  MİSAFİRLERİNE ÖZEN GÖSTERDİLER HER ZAMÖANKİ GİBİ. BİLHASSA KOSOVALI GENÇ KIZLARI, GÜZELLİKLERİ İLE DE DİKKATLERİ ÜZERİNDE TOPLADILAR.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..