Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

“Ne mutlu Müslüman’ım diyene” diyenler “Ne mutlu Türk’üm diyene” demiyorlar…

“Ne mutlu Müslüman’ım diyene” diyenler “Ne mutlu Türk’üm diyene” demiyorlar…
 

Star gazetesinin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri'nde ödül alan şair Nuri Pakdil, Erdoğan'ın istediği üzerine yaptığı selamlama konuşmasında “Sloganım şudur: Ne mutlu Müslüman’ım diyene!”dedi. Ve salondakilerden büyük bir alkış aldı. Ben merak ediyorum bir başka toplantıda da “Ne mutlu Türk’üm diyene”dese aynı alkışı alır mıydı? Şairin konuşmasında “Ne mutlu Müslüman’ım diyene!”sloganını toplantıya katılan Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla yaptığı iddiaları da ayrı konu.

Zaten Türkiye’yi bölen de bu iki sloganın yarattığı ayrışma; yani Türk’müsün, Müslüman’mısın meselesi. Bazılarına göre Türk isen Müslüman olamıyorsun, Müslüman’san Türk olamıyorsun ; “Bana Türk denilmesini hakaret sayarım”diyenler var.

Biz o gün “Ne mutlu Müslüman’ım diyene!”sloganından rahatsız olmadık, hatta ben de alkışlarım. Ama aynı durum onlarda yok.  Türk değil misin, Türk’sün.  Soyunu dile getirmekten niye utanıyorsun. Sen öyle yapınca karşıdaki de “Bana Müslüman”deme diyor. Hem Müslüman’ım hem Türk’üm, ne mutlu Müslüman Türk’üm diyene desen noluyor! Soyundan utanıyor musun? Türklükte utanılacak bir şey mi var? Allahütealâ sizi kavim kavim yarattım diyor, soyunuz elbette olacak. Ama gerçekten Türk soyundan değilsen mesele yok.

Türkiye’de Türk soyundan gelenlerin oranı %75. Ama anketlerde %44 çıkıyor. %31 Türk olduğunu söylemiyor. Türk olarak anılmak istemiyorsanız nüfus cüzdanlarından tabiiyetinizi sildirin. Ama aynı zamanda Arap deseler kızmıyorsunuz değil mi? Sizin derdiniz Türklükle. Ne yaptı size Türklük? Türk olduğunuz zaman dinden mi çıkıyorsunuz? Müslümanlığın yanına yakışmıyor mu Türklük. Dünyada bir sizde var ümmetçilik. Adam Müslüman’ım ama Arap milletindenim diyor; sen Müslüman’ım ama Türk’üm diyemiyorsun!

Sizin bu ayrımcı tavrınız bazı kesimleri etkiliyor. Bunun sonucunda Müslüman karşıtlığı doğuyor. Sen Türk’üm demiyorsun, o da Müslüman’ım demiyor. Allah bilir Türkiye adından bile rahatsızsınız.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..