Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
Tiyatro
 

"Ölüleri Gömün" çok iyi bir oyun

"Ölüleri Gömün" çok iyi bir oyun
 

Ya yoğun çalışma sonrasında, ya da işimle ilgili küçük de olsa bir başarı gösterdiğimde kendimi ödüllendiririm.

Bir gömlek veya bir pantalon alırım, veya yemekle ödüllendiririm kendimi.

Bu Pazar, İsrail'e yapmış olduğum ihracattan dolayı kendimi ödüllendirmek istedim ve kendime ünlü bir markadan kot pantalon satın aldım.

Ama öncesinde, yabancı yazar Irwin Shaw'ın yazmış olduğu "Ölüleri Gömün" adlı Tiyatro oyununu seyrettim.

Dünyanın her tarafında sürüp giden savaşların birinde vurulan askerler mezarlarından kalksalar ve savaşları durdurmaya kalksalar ne olur? Ordu, hükümet, silah tüccarları, politikacılar, iş adamları, din adamları nasıl tepki verir? konulu, ironi dille anlatan, sahnesiyle, ışık ve ses, efekt düzeniyle, dekoru, kostümleriyle, müziğiyle muhteşem bir oyundu.

Oyun, Amerika topraklarında geçiyor. Oyunda; dünyadaki savaşların, önce dini telkinlerle vatana, bayrağa nasıl bağlı tutulduğunu, vatan için ölmenin nasıl kutsal bir görev olduğu vurgulanırken, 20 yaşına kadar adam olma provasını yapmış bir gencin, askerlik görevine alındıktan sonra bir savaşta vurularak, başta silah tüccarları, hükümetleri, politikacıları ve iş adamları için nasıl hayatı başlamadan noktalandığı sahneleniyor.

Çok trajik ve gerçekçi bir dille yazılmış bir oyun. Herkese  tavsiye edebileceğim bir oyundur . İzlemek isteyenler, İstanbul Devlet Tiyatrolarını takip edebilirler..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..