Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Blog
 

"Önerilerim" ve Millliyet yaşama da hazırlıyor bizleri

"Önerilerim" ve Millliyet yaşama da hazırlıyor bizleri
 

Milliyet Blog sitesine yeni eklenen "Önerilerim" bölümü, blog yazarlarına büyük sorumluluklar da yükleyen oldukça önemli ve yerinde bir uygulama.

Farkında mısınız bilmem ama yavaş yavaş eğitiliyoruz da burada. Hem sorumlu bir yazar olmamız için hem de kişiliğimizin olgunlaştırılması için adı konulmamış bir eğitim çalışmasının içindeyiz.

Öyle parlayıp gürleyip yazdığımız blogların önce reddedilerek bekletilmesi sonra yumuşatılıp yayına konulması hep bu eğitimin bir aşaması. Sivri yanlarımız törpüleniyor. Makul ve mantıklı olmaya davet ediliyoruz sessizce.

Kimseye hakaret etmeden, işin tadını kaçırmadan, söyleyebileceğin her şeyi bağırmadan alçak sesle ama kendini tamamen ifade ederek söyleyebileceğin bir kişilik durumuna doğru eğitiliyoruz.

Sonra güven duyulması, yazıların , yorumların bekletilmeden yayına sokulması da yine bu eğitimin bir diğer ileri aşaması. Artık duyulan bu güvenden sonra kendini bilen bir yazarın rastgele yazması mümkün değil.

Şimdi de daha üst bir aşama girdi devreye. "Önerilerim". Beğendiğimiz yazar arkadaşlarımızı ve yazdıkları blogları önereceğiz. İkili bir eğitim çalışmasıdır bu. Hem çok kalite yazmış ama gözümüzden kaçmış bir arkadaşı okuma fırsatı bulacağız ve onu onurlandıracağız, teşvik edeceğiz. Hem de kendimizi test edeceğiz.

Bize bu öneri fırsatı verildiği için eş, dost, akraba, tanıdık, arkadaş kayırması mı yapacağız yoksa nesnel olarak hiç tanımadığımız bir yazar arkadaşımızın değerli bulduğumuz bir yazısını mı önereceğiz? Kayırmacılık, torpil olmadan, gerçekten değerli olana önem verip onları onurlandıracak mıyız? Yoksa her yerde geçerli olan ve sıradan insanlara özgü davranışlara mı itibar edeceğiz?

Öyle güzel yazılar okuyorum ki yeni bir şey öğrendiğim için çok mutlu oluyorum. Ama bakıyorum tıklanma sayısı çok az, yorum hiç yok. İçi boş bir sürü yazının da hepimizin bildiği ilginç içerik , resim ve sözcükleri nedeniyle
binlerce tıklanma sayısına ulaşıyor. Herkesin keyfine karışmak olmaz ama gerçekten değerli olan ve ufuklar açacak, bir şeyler öğretecek yazıları da bu "önerilerim" fırsatıyla değerlendireceğiz. Gece gündüz emek verilerek hazırlanmış yazıların daha çok okunmasını sağlamış olacağız. Yazım kurallarına uymaları için arkadaşları özendireceğiz.

İşte bu uygulama nedeniyle MB yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Yazarlığın yanında yaşamda da olgunlaşıp örnek bir vatandaş olmamız için bizlere büyük fırsatlar sunuyorlar. Adını koymuyorlar ama eğitiyorlar, olgunlaştırıyorlar blog yazarlarını.

Ve daha iyi yazmamız için bizleri motive ediyorlar. İyi bir yazar olamazsak da adam gibi adam olmamız için bizlere fırsatlar sunuyorlar. En büyük kimlik de bu olsa gerek!..

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..