Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

"Onlarla mı ‘biz’?"

"Onlarla mı ‘biz’?"
 

KOALİSYON KİMLERLE?


- Türkiye' yi hükümetsiz, Türkiye' yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için yasal süreç içerisinde HERKES EGOLARINI BİR KENARA KOYMALI, BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZDE HÜKÜMET KURULMALI. Kaldığımız yerden 'DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR' anlayışıyla süreç devam etmelidir. Asla, kimse, HANGİ SİYASİ OLURSA OLSUN, ‘BEN…’ DEME HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR, ‘BİZ…’ DEMEK ZORUNDAYIZ.

- Bunu sen mi söylüyorsun birader?

- Heee!

- Senden böyle sözler çıkmaz. Birinden araklamışsındır… Bilelim de O KİŞİ ŞİMDİYE DEK HİÇ ‘’BİZ!’’ DEMİŞ Mİ bakalım…

- Doğru mu, yanlış mı, sen ona bak…

- Say ki doğru… De bakalım… ‘’DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS…’’ derken, 13 yıldır, KİNDAR bir hükümetin, halkına kindar olmayı öğütleyen, devletin tüm kurumlarına en kindarları yerleştirip, sürekli aşağılayan, sürekli azarlayan, sürekli döven adamları amir yapanların yediği haltları yemeye devam edebileceği O DÜZENİN DEVAM ETMESİNDEN Mİ SÖZ EDİYORSUN?

- . . .

- ‘BİZ’ demeliyiz öyle mi? Uluslar arası hukukta ‘NEFRET SÖYLEMİ’ne CEZAyer aldığı için ülkemiz yasalarında da SUÇ olarak yer verilmişken, 13 YILDIR YANDAŞLARINI KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE KARŞI NEFRET SÖYLEMİYLE EĞİTTİLER. Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- Partinin adına ADALET koyup, kendileri gibi düşünenlerin ÇALIŞMADAN KAZANMALARININ, kendileri gibi düşünmeyenlerin ise ÇALIŞSALAR DA KAZANAMAMALARININ, ya da İŞSİZ KALMALARININ takipçisi oldular. Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- Partinin adına KALKINMAkoyup, yandaşlarının devlet garantörlüğünde yabancılardan aldığı kredilerle LALE DEVRİ yaşamalarını, bu nedenle DEVLETİ yüz yılda ödenemeyecek borca sokmalarını, HALKIN ise borçlu köleye dönüştürülmesini izledik. Kendileri bile utandılar, partilerine ADALET VE KALKINMA diyenlere ‘’TERBİYESİZ’’dediler, AK’ a dönüştürdüler. Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- DEVLETTE DEVAMLILIK… Günlerdir bakanlıkların, genel müdürlüklerin bilgisayarları taşınıyor. Gelecek olan hükümet dünü göremesin, hesap soramasın diye… Neyi bulacak da devam ettirecek gelecek olanlar? Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra herkes ‘KOALİSYONUN NASIL OLUŞTURULABİLECEĞİ…’ vıdı vıdısı yaparken, ONLAR, iki arada bir derede YURTDIŞINA KAYIT DIŞI PARA GÖNDERME konusunda VATANA İHANET sayılması gereken bir değişiklik gerçekleştirdiler. 8 Haziran' da hazırlanmış, 11 Haziran' da yasalaştırılmış TÜRK PARASINI KORUMA KANUNU' ndaki değişiklikle, 25 bin TL' nin üzerindeki nakit paranın yolcu beraberinde çıkarılmasına izin verildi. Bu sayede serbest bölgeler üzerinden yurtdışına döviz, TL, altın ve elmas gibi değerli eşyalar hesapsızca çıkarılabilecek. Kimin paraları? Neden şimdi? Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- Tek başına iktidar gücünü kaybettiği için büyük telaş içinde, giderayak KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİ VE 6 AYRI İHALE YÖNETMELİĞİNİ DEĞİŞTİRDİLER. Bitmedi, ‘MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ PERSONEL YÖNETMELİĞİ'NDE BİLE DEĞİŞİKLİK YAPILDI. Kamu İhale Kurumu' nun (KİK) KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİ' nin yanı sıra ALTI AYRI İHALE YÖNETMELİĞİNDE YAPTIĞI DEĞİŞİKLİKLER 104 madde tuttu. Geçmişteki, kimlere verilmiş olan hangi usulsüz ihaleleri korumak adına? Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- Giderayak, bir gecede 2 BİN 664 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ, bilmem kaç POLİS AMİR VE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI, EMEKLİ EDİLDİ… Bu hükümetin görevi bitmedi mi aslında? Rutin konular dışında tasarruf kullanmada iyi niyet olabilir mi? Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- TELAŞ, TELAŞLA YANGINDAN MAL KAÇIRMA… Sayın GÜL ne diyor onlarla görüşmelerine ilişkin? ‘’KOALİSYONA İLİŞKİN CESARET VERDİM…’’ Korkuyorlar… Koalisyonda yer alamamaktan korkuyorlar ki CESARET VERMEYİ GEREKLİ GÖREN AKİLLER oluyor… NEDEN KORKUYORLAR? Onlarla mı ‘BİZ’?

- . . .

- Onların ‘’ONLAR’’ kalması, tek başlarına azınlık hükümeti kurmaları, şu %40 ın da ülkenin içine düşürüldüğü bataklığı görmesi, bu arada ‘BİZ’ in, çoğunluğa sahip ÜÇ PARTİ parlamenterleri olarak, BAĞIMSIZ YARGI, SAYGIN DEVLET koşullarını yasa çalışmalarıyla gerçekleştirmesi, sonra HESAP SORMAK İÇİN İKTİDARA GELMEalternatiflerini konuşmaları zorunluluktur. BATAKTAYIZ… Çıkar yanı yok artık ülkemizin ve ONLARLA ‘BİZ’ OLMAYA KALKANLAR DA ‘ONLAR’ OLACAKTIR ÖNCE, ama sonra onlar tarafından TÜM SORUNLARIN NEDENİ olarak, ‘BUNLAR!’ diye halka kakalanacaklardır.

- . . .

- Eyy HOŞBEŞ ÇAYEVİ sakinleri! BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.Ya SİZ? Bu anlattıklarımı belleğinizin bir köşesine yazınız; BİR GÜN ‘’HAKLIYMIŞ!’’ DİYECEKSİNİZ.

HİÇ KİMSE KONUŞMADI, birer ikişer çıktılar…

ÇIKARKAEN DÜŞÜNÜYORLARDI…

 

                                                                    Özcan ÇELTİK

                                                                      14.06.2015

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..