Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '10

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

'Tahminlerin üstünde büyüyeceğiz'

'Tahminlerin üstünde büyüyeceğiz'
 

Türkiye yakında kurulacak olan Türk İslam Birliği'nin lideri olacak


Bugün sayın Ali Babacan'ın bir açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye'nin gelişen bir ekonomisi olduğunu ve dünya ekonomisinde söz sahipliği'nin arttığını dile getiriyor sayın bakan.

Bakan Babacan, mart ayı büyüme rakamlarının iyi geldiğini, ekonomik toparlanmanın 2010 yılında da süreceğini söyledi. Dış ticaretin büyümede önemli bir rol oynadığını belirten Babacan, bacasız fabrika olan turizme de değindi. Turizmde 2008-2009 yılından çok daha iyi olduğunu 2 aylık turizm gelirlerinden belli olduğunu söyledi.

15 Haziran'da OVP ile ilgili güncelleme verilerinin açıklanacağını belirten Babacan, Türkiye'nin 2010 yılı için büyüme tahminlerinin yüzde 3.5'un daha da üstünde olacağını söyledi.

Babacan, dünyanın ekonomik anlamda toparlanırken riskler aldığını kaydederken Yunanistan'ın düştüğü durumu, Avrupa'nın finanse etmesinin beklenmesinin bunu açıkça gösterdiğini açıkladı. Babacan Avrupa'nın sıkıntı yaşamaya devam edeceğine de dikkat çekti.

ABD ve Avrupa ekonomisinin en büyük risklerinin işsizlik oranının yüksek olması olduğunu söyleyen Babacan, işsizliğin olduğu yerde halkın tüketime soğuk bakacağını kaydetti.

G7 ülkelerinin aşırı borçlu ve yüksek açıklarının odluğunu söyleyen Babacan, bu ülkelerin kamu açıklarını azaltmak için tedbirler alacaklarını sözlerine ekledi. Babacan özel sektörün önünü açarak büyümenin gerçekleşeceğini söyledi.

Gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu söyleyen Babacan yatırıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/506130-tahminlerin-ustunde-buyuyecegiz

Bildiğiniz gibi ekonomik krizin etkileri avrupa'yı etkilemeyi sürdürüyor ve sürmeye de devam edecek.20142'e kadar bu böyle sürecek.Etkileri avrupa ülkelerini baya dara sokacak.Türkiye ise bu durumdan en karlı çıkacak ülkelerin başında geliyor.Bölgedeki sorumluluğu ve gücü artacak.Bunu bir çok stratejist de ve ekonomist uzman da dile getiriyor.Bu bize Türkiye'nin kurulacak olan Türk İslam Birliği'ne önder ülke olacağını kanıtlıyor.Çok yakın zamanda bu birlik sağlanacak.Bu beklenmeyen bir şey değildir, yazılarım da ara ara hatırlatmak istiyorum .Dünyadaki tüm gelişmeler Türkiye'nin liderliğindeki Türk İslam Birliği'ni tesciller niteliktedir.

http://www.turkislambirligi.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..