Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

0–2 yaş emekleme, 2–36 yaş koşma, 36–90 yaş yürüme ve +90 sürünme yaşıdır

0–2 yaş emekleme, 2–36 yaş koşma, 36–90 yaş yürüme ve +90 sürünme yaşıdır
 

Tabii ki +90’ı görebilirsek. Elbette bu değerler kişiye göre değişebilir ve istisnaları var. Anatomik yapıya dayalı genel hareket formatının bu olduğunu düşünüyorum. Bilimsel araştırma sonucuna dayanmadığı için kesin konuşamıyoruz ama hani böyle bir fiziki rapor da yaklaşık değerleri içerecektir.

Bunun böyle olduğu pek bilinmiyor. Bu yüzden de sınırların dışına çıkılıyor ya da içine girilmiyor. Bu nedenle bazı kimselerde kemik yapısına veya hareket kabiliyetine bağlı arızalar meydana geliyor.

Kişilerin vücutlarının minimum ve maksimum yeteneği, hangi yaşta neyi yapabilecekleri uzmanlar tarafından söylenmelidir. Dedeler koşusu. 80 yaşındaki adam koşturuluyor. Koşabilir ama sınırlı. Bu yaşlarda eforlu sporların kişilerin iskelet sistemlerini etkilememesi mümkün değil. Sağlıklı özellikle de idmanlı olmak belki biraz durumu kurtarır ama…

Ayrıca bu yaşlarda sahip olduğunuz bu hareket avantajı size yetmiyor mu diye de insanlara sormak lazım. Acil durumlarda zaten her yaşta sınırların dışına çıkıyoruz. Belki meslek formatlarının belirlenmesinde işe yarayabilir.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..